Marco Simoncelli a fost condus pe ultimul drum. Valentino Rossi, prezent şi el la ceremonie

Mii de fani şi vedete din MotoGP, între care şi septuplul campion mondial Valentino Rossi, au asistat, joi, în oraşul Coriano, la funeraliile italianului Marco Simoncelli, care a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, la Marele Premiu al Malaysiei, informează AFP.

922 afișări
Imaginea articolului Marco Simoncelli a fost condus pe ultimul drum. Valentino Rossi, prezent şi el la ceremonie

Marco Simoncelli a fost condus pe ultimul drum. Valentino Rossi, prezent şi el la ceremonie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Simoncelli, purtat de prieteni din copilărie ai fostului pilot de la teatrul municipal, unde fusese depus, până la Biserica Santa Maria, a fost aplaudat de mulţimea prezentă pe traseu, care a lansat în aer baloare cu numărul 58 (numărul de concurs al lui Simoncelli).

GALERIE FOTO

Alături de familia lui Simoncelli, în biserică s-au aflat şi colegi din MotoGP ai sportivului decedat - spaniolul Jorge Lorenzo, francezul Randy De Puniet şi italianul Mattia Pasini. La funeralii a participat şi ministrul italian al Tineretului Giorgia Meloni şi secretarul de stat pentru sport Rocco Crimi.

"Înainte de ultima sa cursă a spus că vrea să câştine un Grand Prix, pentru a fi pe podium şi a vedea mai bine toată lumea. Iar acum, din nefericire nu te vedem, dar ne rămâne bucuria de a şti că ai urcat pe cel mai înalt podium", a spus episcopul din Rimini, Francesco Lambiasi.

La ieşirea din biserică, Valentino Rossi a ajutat la ridicarea motocicletei prietenului său în spatele sicriului, în timp ce logodnica lui Simoncelli, Kate, amintea versurile unui cântec al lui Don McLean, dedicat pictorului Vincent Van Gogh: "Avea numai calităţi, era perfect. Iar cei care sunt prea perfecţi nu pot trăi printre noi, simpli muritori".

Ceremonia a fost transmisă pe un ecran uriaş pe circuitul Misano, din apropiere, unde s-au aflat aproximativ 1000 de persoane.

Italianul Marco Simoncelli (Honda) a căzut, duminică, în turul doi al Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP şi a rămas la pământ, fără cască, el încetând din viaţă la spital, unde fusese transportat cu elicopterul. După ce a căzut, Simoncelli a fost călcat de compatriotul său Valentino Rossi (Ducati) şi de americanul Colin Edwards (Yamaha), acesta din urmă alegându-se cu un umăr dislocat. Simoncelli, în vârstă de 24 de ani, a fost scos cu ambulanţa de pe pistă şi a fost transportat la un spital cu elicopterul, unde a ajuns în stop cardiorespirator, iar după câteva minute a murit.

Decesul campionului mondial din 2008 la 250 cc a intervenit la aproape un an după cel al japonezului Shoya Tomizawa, în vârstă de 19 ani, la Moto2, la Grand Prix-ul statului San Marino.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici