Marea Britanie va organiza un summit pentru a discuta despre participarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice din 2024

Comitetul Naţional Olimpic al Ucrainei (NOCU) a anunţat vineri că Marea Britanie va organiza un summit al miniştrilor europeni ai sportului pentru a discuta despre măsura de reintroducere a sportivilor ruşi şi bieloruşi la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, relatează insidethegame.

255 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va organiza un summit pentru a discuta despre participarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice din 2024

Paris 2024, Facebook

Preşedintele NOCU Vadym Guttsait a dezvăluit planurile în cadrul unei conferinţe de presă, împreună cu alţi oficiali sportivi importanţi din Ucraina, pentru a-şi expune poziţia împotriva demersului de reintegrare a sportivilor din Rusia şi Belarus sub un steag neutru, după ce a discutat subiectul la Adunarea Generală Extraordinară a Comitetului Olimpic Naţional.

"Marea Britanie reuneşte la 10 februarie un summit al miniştrilor europeni ai sportului şi al autorităţilor care sunt responsabile pentru sport în această ţară pentru a discuta problema nepermiterii sportivilor ruşi şi belaruşi", a declarat Guttsait.

"Şefii CNO din Lituania, Letonia, Polonia susţin Ucraina, aceste trei ţări au făcut deja o declaraţie, ştiţi despre asta."

Guttsait a declarat că NOCU a trimis scrisori preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şefilor federaţiilor internaţionale şi comitetelor olimpice naţionale, implorându-i să se asigure că sancţiunile rămân în vigoare împotriva Rusiei şi Belarusului, în timp ce Ucraina rămâne sub atac.

"Suntem cu adevărat împotriva permiterii sportivilor din Rusia şi Belarus de a participa la competiţii", a declarat Guttsait.

"Începând de astăzi, totul depinde de noi şi de modul în care vom lucra, deoarece nu există o decizie oficială privind participarea sportivilor ruşi şi belaruşi în anumite condiţii.

"Trebuie să intervenim cu toţii în acest proces, comitetele olimpice naţionale şi preşedinţii tuturor federaţiilor.

"Trebuie să lucrăm la această problemă pentru că acest lucru nu depinde doar de Comitetul Olimpic Internaţional, ci şi de federaţiile internaţionale din fiecare sport.

"Este foarte important ca fiecare membru al familiei noastre olimpice să lucreze la poziţia lor şi să evidenţieze faptul că nu putem vedea şi întâlni în competiţia sportivă internaţională sportivii ruşi şi belaruşi.

"În opinia mea, cred că preţul vieţii ucrainenilor este cea mai mare valoare şi nu avem dreptul la compromisuri atunci când ucrainenii noştri mor."

Vadym Guttsait a avertizat anterior că Ucraina va lua în considerare boicotarea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 în cazul în care sportivilor din Rusia şi Belarus li se va permite să participe, dar a insistat că această decizie va fi luată doar în urma discuţiilor cu sportivii.

"Calea noastră este grea şi deciziile noastre sunt grele", a adăugat Guttsait.

"Ştiţi că pentru fiecare sportiv Jocurile Olimpice sunt o competiţie foarte importantă, dar nu mai importantă decât vieţile ucrainenilor, aşa că acum ne unim.

"Lucrăm la poziţia noastră pentru a nu permite acest lucru şi mergem înainte.

"Dacă vom reuşi atunci când ne vom uni cu toate comitetele olimpice naţionale şi federaţiile, totul va fi minunat.

"Dacă nu, atunci vom purta discuţii şi vom lua o decizie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici