Maricica Puică râzând: Uite-l şi pe domnu' preşedinte... Mă leşi! - Băsescu amuzat: Mă leşi!

Preşedintele Traian Băsescu a glumit, marţi, cu foştii campioni ai României, la inaugurarea noului sediu al COSR, replica fostei atlete Maricica Puică - "Mă leşi!" - stârnind râsul şefului statului, atitudinea lui fiind de altfel una destinsă pe tot parcursul evenimentului.

1336 afișări
Imaginea articolului Maricica Puică râzând: Uite-l şi pe domnu' preşedinte... Mă leşi! - Băsescu amuzat: Mă leşi!

Maricica Puică râzând: Uite-l şi pe domnu' preşedinte... Mă leşi! - Băsescu amuzat: Mă leşi! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns cu câteva minute înaintea începerii ceremoniei. După ce a dat mâna cu Ivan Patzaichin, şeful statului s-a îmbrăţişat cu Nadia Comăneci, cu care a schimbat câteva cuvinte.

După discursurile oficiale ocazionate de inaugurarea noului sediu al COSR şi Muzeului Olimpic, Traian Băsescu a vizitat birourile clădirii şi a ciocnit o cupă de şampanie cu câţiva dintre foştii campioni români.

Şeful statului a pus apoi câteva lopeţi cu pământ la rădăcina unui pin, lucru pe care l-au făcut şi şeful Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, dar şi preşedintele COSR, Octavian Morariu.

"Păi haideţi să terminăm", i-a spus Băsescu şefului COSR, referindu-se la faptul că mai este de plantat un pin de către preşedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey.

După remarca preşedintelui, unul dintre oficialii COSR i-a întrebat în glumă pe cei prezenţi dacă nu cumva au de plantat pomi în curţile proprii, căci "domnu' preşedinte e pus pe treabă".

La un moment dat, mergând spre următorul pin, şeful statului a trecut pe lângă fosta atletă Maricica Puică, laureată cu aur şi cu bronz la Los Angeles 1984. Ea se afla într-o conversaţie cu un alt fost campion.

"Uite-l şi pe domnu' preşedinte", a spus fosta atletă, repetând o replică din timpul conversaţiei sale: "Mă leşi!".

Replica fostei campioane a strânit râsul şefului statului, care a repetat: "Mă leşi!".

La plecare, şeful statului a fost condus de către Octavian Morariu, pe care l-a felicitat pentru realizarea acestui obiectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici