Marius Vizer a demisionat din funcţia de preşedinte al SportAccord

Marius Vizer şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei SportAccord, care reuneşte federaţiile olimpice şi non-olimpice, for pe care îl conducea din 2013.

1087 afișări
Imaginea articolului Marius Vizer a demisionat din funcţia de preşedinte al SportAccord

Marius Vizer a demisionat din funcţia de preşedinte al SportAccord (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Vizer fusese reales pentru un nou mandat în aprilie, dată la care a afirmat că preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, blochează activitatea forului pe care românul îl conduce din 2013.

De obicei, CIO organiza şedinţe ale Comitetului Executiv în timpul întrunirilor SportAccord, însă de această dată nu a mai făcut-o.

De asemenea, CIO a interzis reprezentanţilor oraşelor candidate pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 să participe la întâlnirea SportAccord.

Totodată, Vizer a criticat Agenda 2020 a CIO, care a fost aprobată în decembrie, şi prin care se doreşte ca Jocurile Olimpice să devină mai atractive pentru spectatori, oraşe candidate şi sponsori. "Agenda 2020 cu greu aduce un beneficiu real sportului, federaţiilor internaţionale sau sportivilor", a explicat Vizer.

În scrisoarea de demisie, Vizer a afirmat că de acum încolo se va dedica judo-ului, el fiind preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici