Marius Vizer, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo

Omul de afaceri austriac de origine română Marius Vizer va ocupa postul de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo (FIJ), a anunţat, luni, site-ul oficial al forului mondial.

69 afișări
Imaginea articolului Marius Vizer, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo

Marius Vizer, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo

Deoarece preşedintele în funcţie, sud-coreeanul Park Yong-Sung, şi-a anunţat demisia la mijlocul mandatului, în ajunul Congresului FIJ programat în această săptămână în Brazilia, Comitetul Executiv l-a ales, în unanimitate, pe Vizer preşedinte interimar pentru restul mandatului.

Decizia a fost acceptată şi de delegaţii de la Congresul FIJ, întrunit la Rio de Janeiro. Aceştia au pus pe ordinea de zi alegerea noului preşedinte şi au decis, prin vot, ca acesta să execute un mandat întreg, pe lângă cei doi ani de interimat. Astfel, Marius Vizer va îndeplini şase ani funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţioanle de Judo.

Alegerea lui Vizer survine unei polemici aprinse privind alegerea în funcţia de şef al FIJ a lui Park Yong-Sung. La Congresul de la Cairo, din 2005, românul a candidat la funcţia de preşedinte, dar a obţinut doar 85 de voturi, faţă de cele 100 ale sud-coreeanului. Marius Vizer a contestat alegerile într-o instanţă internaţională, acuzându-l pe Park Yong-Sung de fraudă, prin aceea că şi-ar fi atras sufragii de la ţări precum Vanuatu sau Papua Noua Guinee, care nu ar fi avut dreptul să voteze, nefiind constituite ca federaţii naţionale. La Congresul din acest an, de la Rio de Janeiro, contestaţia lui Vizer ar fi urmat să fie din nou discutată, dacă nu ar fi intervenit demisia lui Park.

Prin alegerea sa ca preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer devine şi singurul român membru al Comitetului Internaţional Olimpic, de la ieşirea din organism a lui Ion Ţiriac, urmare a scandalului legat de suspendarea aurului olimpic câştigat de gimnasta Andreea Răducan la Sydney, în 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici