Max Bögl: Problema de la Arena Naţională se va rezolva până săptămâna viitoare, când se va putea juca

Reprezentanţii constructorului Arenei Naţionale spun că săptămâna viitoare se va putea juca în condiţii optime pe stadion şi că remedierea situaţiei determinate de degradarea gazonului la meciul de fotbal cu Franţa nu va implica fonduri suplimentare din partea Primăriei Bucureşti.

510 afișări
Imaginea articolului Max Bögl: Problema de la Arena Naţională se va rezolva până săptămâna viitoare, când se va putea juca

Max Bögl: Problema de la Arena Naţională se va rezolva până săptămâna viitoare, când se va putea juca (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Constructorul Arenei Naţionale este consorţiul Max Bögl (Germania) - Astaldi (Italia).

"Suntem pe cale de a identifica motivele. (...) Foarte curând trebuie găsită o soluţie", a declarat pentru MEDIAFAX Romeo Boţocan, directorul pentru România al Max Bögl.

El spune că, din cauza condiţiilor meteo, rădăcina gazonului nu a crescut suficient şi nu s-a fixat în sol.

"Ar fi fost probabil necesar un alt eveniment, de o amploare mai mică, care să nu fi solicitat gazonul", a adăugat Boţocan.

Potrivit sursei citate, valoarea lucrărilor pentru gazon a fost de aproximativ 100.000 euro, iar Primăria Capitalei nu va mai contribui financiar pentru refacerea acestuia.

"Primăria nu va mai suporta nimic legat de gazon, dimpotrivă", a spus reprezentantul constructorului.

Întrebat când va putea fi disputat următorul meci pe stadion, Boţocan a afirmat: "Săptămâna viitoare".

Acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat agenţiei MEDIAFAX că refacerea gazonului ar costa aproximativ 200.000 de euro, bani pe care clubul giuleştean, FC Steaua şi Oţelul Galaţi sunt dispuse să îi investească, dar că este nevoie de acordul Primăriei Capitalei.

La rândul său, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a afirmat că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a promis că îi va returna banii pe care îi va investi în refacerea gazonului de pe Arena Naţională, respectiv între 150.000 şi 200.000 de euro.

Becali s-a întâlnit miercuri cu Oprescu şi cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, pentru a discuta despre situaţia gazonului. El a menţionat că doreşte, împreună cu George Copos, să schimbe gazonul, pentru ca echipele lor să evolueze în condiţii normale în cupele europene.

Adrian Enache, preşedintele de onoare al Oţelului Galaţi, echipă care urmează să îşi dispute meciurile din Liga Campionilor pe Arena Naţională, a declarat că noul gazon pentru stadionul din Capitală a fost trimis deja din Olanda şi ajunge în România în două zile.

Formaţia Rapid urmează să dispute trei partide pe Arena Naţională în grupa C a Ligii Europa, iar Steaua tot trei în Grupa J a aceleiaşi competiţii. În afară de acestea, Oţelul va juca tot trei partide în Grupa C a Ligii Campionilor pe noul stadion naţional.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite.

Presa a relatat că pentru realizarea gazonului de pe Naţional Arena a fost contractată firma Gama Verde SRL administrată de Adrian Oprişan, fratele lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. Aceeaşi firmă s-a ocupat de gazonul de pe stadion şi în 2003, când Naţionala României a jucat meciul cu Danemarca pe un teren cu dune de nisip.

Firma Gama Verde, care a montat gazonul pe Arena Naţională în calitate de subantreprenor, neavând contract cu Primăria Capitalei, a pus problemele înregistrate la meciul cu Franţa pe seama ambientului şi microclimatului.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată marţi seară şi la care au asistat 50.000 de spectatori.

După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România - Franţa, peluza de pe Arena Naţională a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici