Meci splendid în semifinalele Ligii Naţiunilor: Portugalia s-a CALIFICAT/ Cristiano Ronaldo a fost LETAL, ducându-şi naţionala în FINALĂ

Portugalia a câştigat, miercuri seară, meciul din semifinalele Ligii Naţiunilor, contra Elveţiei, scor 3-1. Cristiano Ronaldo a adus calificarea în ultimul act pentru lusitani cu un hat-trick.

2480 afișări
Imaginea articolului Meci splendid în semifinalele Ligii Naţiunilor: Portugalia s-a CALIFICAT/ Cristiano Ronaldo a fost LETAL, ducându-şi naţionala în FINALĂ

Portugalia s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor

Liga Naţiunilor, competiţia creată de UEFA pentru a înlocui meciurile amicale interţări, a revenit după o pauză de aproape şapte luni. În faza semifinalelor s-au calificat câştigătoarele celor patru grupe din Liga A, adică Olanda, Elveţia, Portugalia şi Anglia.

Portugalia a câştigat dreptul de organizare al acestui Final Four, iar lusitanii au întâlnit în primul meci Elveţia, pe Estádio do Dragão, din Porto. Cristiano Ronaldo a fost cel care a deschis balul, în minutul 25, cu un şut splendid dintr-o lovitură liberă executată de la aproximativ 25 de metri.

Ricardo Rodriguez, fotbalistul lui AC Milan, a restabilit egalitatea în minutul 57, dintr-o lovitură de pedeapsă acordată de Felix Brych. Meciul părea unul destul de echilibrat, cu şanse mari de a intra în prelungiri, însă Ronaldo a rezolvat partida în favoarea portughezului spre finalul întâlnirii de la Porto. În minutul 88, vedeta lui Juventus a fost găsită excelent de Bernardo Silva în careu şi l-a învins pe Sommer cu un şut în forţă, la firul ierbii. După ce s-a reluat partida, Portugalia a profitat imediat de un contraatac, iar Ronaldo a fost din nou letal la finalizare, ducându-şi naţionala în finala Ligii Naţiunilor.

Portugalia (4-4-2): Patricio - Semedo, Pepe (63' Fonte), Dias, Guerreiro - B. Fernandes (90+1' Moutinho), Carvalho, Neves, B. Silva - Joao Felix (70' Guedes), Ronaldo
Elveţia (4-4-1-1): Sommer - Mbabu, Schar, Akanji, Rodriguez - Zakaria (71' E. Fernandes), Xhaka, Freuler (89' Drmic), Zuber (83' Steffen) - Shaqiri - Seferovic

Astfel, Ronaldo ajunge la 85 de goluri înscrise pentru Portugalia în cele 156 de partide disputate. Cristiano este lider detaşat atât în clasamentul golgheterilor echipei naţionale, cât şi ăn cel al selecţiilor. În plus, a fost al şaptelea hat-trick la naţională pentru căpitanul formaţiei lui Fernando Santos şi al 53-lea din carieră.

În finala Ligii Naţiunilor, Portugalia va da piept cu învingătoarea din partida Olanda - Anglia, care se dispută astăzi, de la ora 21:45, pe Estádio D. Afonso Henriques, din Guimaraes. Atât finala mică, cât şi finala mare se vor disputa duminică, 9 mai.
Modul de desfăşurare al Ligii Naţiuni

Văzută ca o competiţie menită să dea o mai mare importanţă meciurilor amicale, UEFA Nations League oferă şansa participantelor şi de a se califica la EURO 2020. La turneul final de anul viitor vor participa 24 de echipe, 20 dintre aceştia urmând să obţină calificarea din preliminariile clasice.

Cele 16 câştigătoare ale grupelor din Liga Naţiunilor (A1, A2, A3, etc) vor disputa un play-off în martie 2020 în urma cărora patru echipe, câte una din fiecare Ligă, vor obţine calificarea la EURO 2020. În cazul în care o câştigătoare a unei grupe din Liga Naţiunilor obţine calificarea la turneul final din preliminarii, atunci locul său în play-off va fi luat de următoarea clasată din grupa de Liga Naţiunilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici