Meciurile echipei Poli Iaşi ar putea fi amânate

Vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Alexandru Boc, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că este posibil ca membrii Comitetului de Urgenţă al LPF să decidă amânărea meciurilor echipei Politehnica Iaşi, dacă se va face dovada existenţei gripei porcine la mai mulţi jucători.

12 afișări
Imaginea articolului Meciurile echipei Poli Iaşi ar putea fi amânate

Meciurile echipei Poli Iaşi ar putea fi amânate (Imagine: Mediafax Foto)

"Aşa se pare, că mai mulţi jucători de la Politehnica Iaşi sunt suspecţi de gripa nouă. Conducătorii de la Politehnica vor veni mâine cu un dosar la LPF care să cuprindă note prin care să explice ce s-a întâmplat şi cu certificatele medicale şi diagnosticele respective iar domnul Dragomir va convoca Comitetul de Urgenţă al ligii şi se va lua o hotărâre. E posibil să fie amânte partidele echipei Poli Iaşi pe care le mai are de jucat până la rezolvarea situaţiei. Pentru că bănuiesc că şi colegii care au stat lângă Buta sunt suspecţi de această gripă", a declarat Boc.

Jucătorul Cornel Buta de la Politehnica Iaşi a fost diagnosticat cu virusul AH1N1, fiind primul fotbalist din Liga I bolnav de gripă porcină, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele clubului, Cristian Stărică. "Cornel Buta a fost diagnosticat ca purtător al virusului AH1N1. Jucătorul s-a simţit foarte rău săptămâna trecută şi a făcut un control la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acum, Cornel se simte mult mai bine, dar el rămâne purtător al acestui virus. Ţinând cont că alţi şase jucători au acuzat stări febrile şi că au stat împreună cu Buta în cantonament, s-ar putea ca şi ei să se fi infectat cu acelaşi virus", a spus Stărică.

Oficialul ieşenilor a mai precizat că s-ar putea ca activitatea de gruparea din Dealul Copoului să fie oprită pentru o perioadă de şapte zile: "Ţinând cont că şi o parte dintre angajaţi au acuzat stări febrile, am trimis o adresă la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, prin care le-am prezentat care este situaţia. S-ar putea ca pentru o perioadă de şapte zile să fim nevoiţi să întrerupem activitatea de la club. Rămâne să vedem ce decizi vor lua cei de la DSP".

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Liga I nu se va întrerupe din cauza grupei porcine, recomandarea UEFA fiind să se izoleze cazurile şi să se joace în continuare. "Sunt plecat din ţară şi nu am cunoştinţă de vreun caz de gripă porcină în Liga I. Dar campionatul nu se va întrerupe din cauza asta. Recomandarea UEFA este să se izoleze cazurile şi să se joace în continuare conform programului. Competiţiile de fotbal nu se vor întrerupe decât în cazuri foarte speciale", a spus preşedintele FRF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici