Cornel Buta de la Poli Iaşi are gripă porcină

Jucătorul Cornel Buta de la Politehnica Iaşi a fost diagnosticat cu virusul AH1N1, fiind primul fotbalist din Liga I bolnav de gripă porcină, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele clubului, Cristian Stărică.

79 afișări
Imaginea articolului Cornel Buta de la Poli Iaşi are gripă porcină

Cornel Buta de la Poli Iaşi are gripă porcină (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Cornel Buta a fost diagnosticat ca purtător al virusului AH1N1. Jucătorul s-a simţit foarte rău săptămâna trecută şi a făcut un control la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acum, Cornel se simte mult mai bine, dar el rămâne purtător al acestui virus. Ţinând cont că alţi şase jucători au acuzat stări febrile şi că au stat împreună cu Buta în cantonament, s-ar putea ca şi ei să se fi infectat cu acelaşi virus", a spus Cristian Stărică.

Oficialul ieşenilor a mai precizat că s-ar putea ca activitatea de gruparea din Dealul Copoului să fie oprită pentru o perioadă de şapte zile: "Ţinând cont că şi o parte dintre angajaţi au acuzat stări febrile, am trimis o adresă la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, prin care le-am prezentat care este situaţia. S-ar putea ca pentru o perioadă de şapte zile să fim nevoiţi să întrerupem activitatea de la club. Rămâne să vedem ce decizi vor lua cei de la DSP".

Buta a evoluat ultima oară într-un meci oficial la 1 noiembrie, în întâlnirea cu Dinamo, disputată la Iaşi, în etapa a XII-a Ligii I. Buta a intrat pe teren în minutul 65, în locul lui Adrian Ilie.

Ceilalţi şase jucători suspecţi de gripă porcină sunt Cristian Constantin, Stojan Ignatov, Adrian Ilie, Ibrahima Balde, Bogdan Străuţ şi Viorel Frunză, dintre aceştia primii trei fiind pe teren la partida cu Gaz Metan, disputată, vineri, la Mediaş, în etapa a XIII-a a Ligii I.

Liga I este întreruptă până 20 noiembrie, deoarece echipa naţională va disputa, sâmbătă, la Varşovia, un amical cu reprezentativa Poloniei.

Săptămâna viitoare, marţi, miercuri şi joi, sunt programate meciurile din sferturile de finală ale Cupei României. Poli Iaşi are programat următorul meci în Liga I la 20 noiembrie, cu Pandurii Târgu Jiu, pe teren propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici