Medaliaţii de la CM de scrimă de la Paris, recompensaţi de federaţie

Componenţii şi antrenorii echipelor de spadă feminin şi sabie masculin ale României au fost premiaţi, marţi, de Federaţia Română de Scrimă în cadrul unei ceremonii organizate într-un mall din Capitală, ocazie cu care sportivii şi tehnicienii au fost recompensaţi şi cu un voucher de cumpărături.

166 afișări
Imaginea articolului Medaliaţii de la CM de scrimă de la Paris, recompensaţi de federaţie

Medaliaţii de la CM de scrimă de la Paris, recompensaţi de federaţie (Imagine: Tiberiu Dolniceanu/Mediafax Foto)

Federaţia Română de Scrimă le-a oferit câte o plachetă componentelor echipei de spadă a României (Ana Maria Brânză, Loredana Iordăchioiu, Anca Măroiu şi Simona Alexandru), antrenorului acestora, Cornel Milan, medaliaţi cu aur la CM de scrimă din acest an, precum şi componenţilor echipei de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu, Cosmin Hânceanu şi Florin Zalomir) şi antrenorului acestora, Mihai Covaliu, medaliaţi cu bronz la aceeaşi competiţie.

Sportivii şi tehnicienii au primit, de asemenea, câte un voucher de cumpărături în valoare de 100 de lei din partea AFI Palace Cotroceni.

Sportiva Ana Maria Brânză a declarat că iniţiativa FR de Scrimă este de apreciat, pentru că astfel lumea poate să-şi arate aprecierea faţă de cei care câştigă medalii. "Este de apreciat ce a făcut FR de Scrimă. Am cucerit noi medalii, dar mai important este ca lumea să ne cunoscă şi să ne arate aprecierea. Mai avem multe medalii de strâns în 2011, dar prioritatea numărul unu este calificarea la JO", a spus Ana Maria Brânză, care a precizat că a primit multe cadouri de Crăciun, dar cel mai mult a apreciat un set de perle primit de la prietenul său.

La rândul său, Simona Alexandru a declarat că este important ca scrima să fie din ce în ce mai mediatizată. "Scoatem campioni pe bandă rulantă, pentru că muncim mult în fiecare zi. În aceste momente, uităm de cantonamentele lungi de luni întregi şi de durerile la picioare. 2010 a fost un an grozav, sper ca în 2011 să obţinem calificarea la Olimpiadă şi să fim din nou prezenţi pe acelaşi podium", a precizat sportiva.

Antrenorul lotului masculin de sabie al României, Mihai Covaliu, a declarat că 2010 a fost un an bun pentru tot sportul românesc, nu numai pentru scrimă. "Acest rezultate ne dau un imbold pentru 2011, care va fi un an foarte greu. Chiar şi când eram eu sportiv, era un obicei: Covaliu trebuia să ia mai întâi medalie, pentru ca mai apoi Ana Maria să prindă curaj şi să ia medalie. Şi acum, când sunt antrenor, este la fel, trebuie să ia băieţii ca să ia şi fetele. Încercăm să facem în fiecare an la fel. Noi nu avem ce face, suntem obligaţi să luăm medalii, ca să ne urmeze fetele", a precizat Covaliu.

Cosmin Hănceanu, care a cucerit şi medalia de bronz în proba individuală de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă, de la Paris, a declarat că anul 2010 a fost unul senzaţional. "A fost un an senzaţional, având în vedere că am câştigat o primă medalie la individual, apoi am câştigat şi cu echipa. Suntem foarte fericiţi că munca noastră a fost răsplătită şi sperăm ca anul viitor să obţinem calificarea la Olimpiadă, un obiectiv foarte important pentru noi", a spus Hănceanu.

Sportivul Rareş Dumitrescu a precizat că astfel de acţiuni sunt binevenite, deoarece copii pot afla astfel de înseamnă scrima: "Ne bucurăm să vedem că lumea ne apreciază şi sperăm să mai aibă loc astfel de evenimente. Ne bucurăm că suntem văzuţi şi că aceşti copii pot să înţeleagă mai bine ce înseamnă scrima. Ce am văzut în plicuri este o mulţumire, dar mai important e, cum am spus, că aceşti copii ne văd aici".

Cu această ocazie, câţiva copii au făcut o demonstraţie de scrimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici