Medalie de bronz pentru România. Claudiu Roşianu, locul trei la CE de tineret de taekwondo

Sportivul român Claudiu Roşianu (categoria -87 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de tineret de taekwondo WTF, competiţie care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Chişinău (Moldova).

157 afișări
Imaginea articolului Medalie de bronz pentru România. Claudiu Roşianu, locul trei la CE de tineret de taekwondo

Medalie de bronz pentru România. Claudiu Roşianu, locul trei la CE de tineret de taekwondo

La competiţia din Moldova unde au fost 340 de concurenţi din 42 de naţiuni, România a participat cu 15 sportivi. "Mă aşteptam la mai mult, însă sprijinul financiar este aproape inexistent, de la MTS aproape de zero, iar COR ne-a uitat de mult. Spre exemplu, doar pentru jumătate din lot ne-am permis să le luăm echipament de prezentare. La CE tot ne-am mai descurcat să ajungem cu fonduri proprii, însă şansele să concurăm la Campionatul Mondial din iunie de la Pueblo (Mexic) sunt extrem de reduse", a declarat agenţiei MEDIAFAX, Constantin Apostol, preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo WTF.

Preşedintele FR Tekwondo este optimist şi apreciază că România are şanse să se califice cu cel puţin 2 sportivi la JO de la Rio (Brazilia), ba chiar să obţină o medalie. Pe plan internaţional, România a avut în 2012 următoarele rezultate: Feher Zolt (15 ani) a cucerit medalie de bronz la Campionatul Mondial de Juniori din Egipt, Mihăilă Mălina (16 ani) - medalie de bronz la Campionatul European de Tineret din Grecia, Alexandra Gireadă (16 ani) - medalie de bronz la Campionatul European de Tineret din Grecia şi 11 medalii la Campionatele Balcanice (juniori şi seniori) desfăşurate în Bosnia Herţegovina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici