Mercedes cere "dreptul de revizuire" a incidentului dintre Hamilton şi Verstappen din Brazilia

Mercedes a anunţat că solicită un 'Right of Review' (drept de revizuire) în legătură cu incidentul din Marele Premiu de la Sao Paulo, când Max Verstappen şi-a apărat poziţia de lider în faţa lui Lewis Hamilton, fapt care a dus la ieşirea de pe pistă a ambilor piloţi, informează formula1.com.

1396 afișări
Imaginea articolului Mercedes cere "dreptul de revizuire" a  incidentului dintre Hamilton şi Verstappen din Brazilia

Sursa foto: profimedia

Hamilton, care a pornit de pe locul 10 pe grila de start, s-a apropiat de Red Bull-ul lui Verstappen, în tentativa de al depăşi prin exterior în virajul 4, în turul 48. Amândoi piloţii au ieşit de pe pistă, înainte de a reintra, cu Verstappen în continuare în frunte.

Comisarii au notat incidentul, dar la scurt timp după aceea au concluzionat că nu este necesară nicio investigaţie. Cursa a continuat, iar Hamilton l-a depăşit pe Verstappen 11 tururi mai târziu şi a obţinut victoria.

Dar, marţi după-amiază, Mercedes a anunţat că doreşte ca incidentul să fie analizat din nou, dezvăluind că a solicitat un "drept de revizuire" asupra momentului de la Interlagos.

Într-o scurtă declaraţie britanicii au spus: "Echipa Mercedes-AMG Petronas F1 Team confirmă faptul că am solicitat astăzi (Marţi, n.r.) un Drept de revizuire în conformitate cu articolul 14.1.1 din Codul Sportiv Internaţional, în legătură cu incidentul din virajul 4, dintre maşina 44 şi maşina 33, din turul 48 al Marelui Premiu al Braziliei, pe baza unor noi dovezi de care nu au dispus comisarii la momentul deciziei lor."

Comisarii de cursă se vor întâlni acum cu reprezentanţii echipei pentru a evalua noile dovezi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici