Video Ministerul Turismului îl va ajuta pe Bute să boxeze la Bucureşti în 2011

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) va susţine financiar un meci al lui Lucian Bute la Bucureşti anul viitor, în cadrul parteneriatului semnat cu pugilistul român, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul de resort, Elena Udrea.

26 afișări

"Ne-am dori ca unul dintre meciurile pe care Lucian Bute le va avea în viitor să fie în Bucureşti, iar colaborarea pe care am semnat-o prevede şi susţinerea de către MDRT a acestui lucru, pentru că un astfel de meci va atrage atenţia întregii lumi asupra Bucureştiului", a adăugat Udrea.

Ea a spus că în contractul cu Bute se prevede posibilitatea participării acestuia la evenimentele de promovare a brandului turistic şi promovarea României ori de câte ori va avea ocazia.

În plus, Bute va trebui să poarte imaginea brandului la toate meciurile pe care le va discuta.

"Pentru mine e o mare onoare să fiu alături de alţi sportivi care au promovat România. Sper din tot sufletul să boxez anul viitor, în vară în România", a declarat Lucian Bute.

El crede că meciul ar trebui disputat în Bucureşti şi, deoarece Sala Polivalentă ar fi foarte mică, Bute propune disputarea meciului pe stadionul "Lia Manoliu" sau pe Cotroceni.

"Cred că 10.000-15.000 de români pot veni ca să mă susţină", apreciază pugilistul.

Udrea a explicat că sprijinirea financiară a meciului de box la Bucureşti face parte din campania de promovare a brandului, care va fi finanţată din fonduri europene.

Pentru crearea şi promovarea brandului turistic, Uniunea Europeană a alocat României 75 milioane euro până în 2013. Din aceştia, pentru crearea brandului s-a cheltuit mai puţin de 900.000 euro, restul banilor urmând să fie alocaţi promovării acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici