Ministrul Educaţiei: Organizarea Universiadei poate oferi mai mult decât nişte beneficii imediate

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Câmpeanu, a declarat, marţi, la Facultatea de Drept, că organizarea în România a Universiadei din 2021 poate oferi mai mult decât nişte beneficii imediate pe plan social şi economic.

115 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Organizarea Universiadei poate oferi mai mult decât nişte beneficii imediate

Ministrul Educaţiei: Organizarea Universiadei poate oferi mai mult decât nişte beneficii imediate (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"Am învăţat că există diferite oportunităţi care pot oferi mai mult decât nişte beneficii imediate, la nivel social, economic, material. Organizarea Universiadei în România are potenţialul de a fi una dintre acele oportunităţi. Ministerul promovează acţiunile sportive ca un drept al omului", a spus Câmpeanu.

Mihai Câmpeanu a afirmat că în ciuda faptului că în România există 28 de cluburi sportive universitare, nu se organizează nicio competiţie dedicată studenţilor. "Nu uităm că Universiada se adresează sportivilor studenţi. În România există 28 de cluburi sportive universitare, în care activează peste 4.000 de sportivi. Ne mândrim că în 2014 au fost câştigate 202 medalii europene şi mondiale. Se impune elaborarea unei strategii a sportului universitar la nivelul federaţiilor şi universităţilor, care să ducă la creşterea numărului de practicanţi ai sportului de performanţă, la dezvoltarea unor sisteme competiţionale naţionale oficiale. În momentul de faţă nu există în România nicio federaţie sportivă naţională care să aibă un astfel de sistem competiţional. Aceste demersuri nu se vor materializa de la sine, ci decât prin organizarea unui eveniment internaţional de amploare în România", a completat Câmpeanu.

Ministrul susţine că intenţia de organizare a Universiadei din 2021 va avea parte de susţinerea sa. "Această iniţiativă este un demers cu substanţă care merită analizat într-un spectru mai amplu. Organizarea unui astfel de eveniment este o decizie complexă care necesită o analiză extensivă a impactului la nivel naţional. Consider că ne aflăm în faţa unei oportunităţi deosebite care merită tot entuziasmul, dar şi atenţia noastră. Am de gând să susţin orice iniţiativă care aduce beneficiu tinerilor", a explicat Câmpeanu.

România şi-ar putea depune candidatura pentru organizarea Universiadei de vară din anul 2021, competiţie pe care a mai găzduit-o în 1981, Asociaţia Student Sport urmând să înainteze în acest sens un memorandum către Guvernul României în cursul zilei de miercuri.

Asociaţiile Student Sport şi "Vasile Tomoiagă" au prezentat, marţi, la Aula Magna a Facultăţii de Drept, intenţia de lansare oficială a candidaturii, la eveniment participând preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, preşedintele COSR, Alin Petrache, şi foştii sportivi Andreea Răducan, Mihai Covaliu, Doina Melinte, Mihai Covaliu, Alina Dumitru, Ilie Năstase, Nicu Vlad, Corina Ungureanu, Elisabeta Lipă, Ion Ţiriac şi Maricica Puicădar şi Eric Saintrond, secretarul general al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici