Mutu nu a fost sancţionat pentru presupusa simulare din meciul cu Torino

Judecătorul Sportiv pentru Serie A, Gianpaolo Tosel, a decis, marţi, să nu-l sancţioneze pe atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, pentru presupusa simulare din meciul cu AC Torino, scor 2-1, din etapa a XIX-a a campionatului Italiei, informează agenţia Sports.

1 afișare
Imaginea articolului Mutu nu a fost sancţionat pentru presupusa simulare din meciul cu Torino

Mutu nu a fost sancţionat pentru presupusa simulare din meciul cu Torino

Tosel a examinat imaginile televizate, care i-au fost semnalate de procurorul federal Stefano Palazzi, şi a decis că nu există probe evidente pentru a spune că internaţionalul român a simulat un fault atunci când a obţinut cea de-a doua lovitură de pedeapsă pentru Fiorentina.

"Mutu a făcut o mişcare anormală a piciorului şi a căzut, iar arbitrul a decis să fluiere penalti. Simularea este probabilă, dar nu există probe evidente în acest sens", se arată în comunicatul semnat de Judecătorul Sportiv.

Mutu a fost acuzat de oficialii de la AC Torino că a simulat la cea de-a doua lovitură de pedeapsă. "A doua lovitură de pedeapsă a fost scandaloasă, o ruşine. La Mutu astfel de plonjoane nu sunt o noutate", a spus Urbano Cairo, preşedintele clubului AC Torino. Şi antrenorul Walter Novellino consideră că Fiorentina nu ar fi trebuit să beneficieze de al doilea penalti. "Al doilea penalti la Mutu a fost inventat. Fundaşul meu nu l-a atins. Un arbitru nu poate acorda astfel de lovituri depedeapsă pentru că atunci rezultatul este fals", a declarat Novellino.

Românul s-a disculpat, spunând că nu este "un cascador". "Eu nu sunt un cascador, nu plonjez în careu, nu am furat nimic, întrebaţi-l şi pe Lanna, el ştie că m-a atins. Mai multe dubii sunt la primul penalti, a fost o contră cu fundaşul care a atins şi mingea. La ambele penaltiuri am fost atins. La primul Lanna mi-a atins piciorul stâng, iar la celălalt aş fi fost nebun să mă trântesc având în vedere că eram în faţa portarului. Jucătorii de la Torino nu au protestat şi asta ar trebui să fie edificator", a explicat Mutu.

Internaţionalul român a fost apărat şi de Prandelli. "A fost penalti în ambele cazuri. De pe bancă primul penalti mi s-a părut că nu a fost, dar mi s-a spus că a fost fault clar, la cel de-al doilea, Mutu era singur în faţa porţii, nu avea sens să cadă, deci din punctul meu de vedere a fost penalti", a punctat Prandelli.

Atacantul Adrian Mutu a marcat un gol din penalti pentru Fiorentina, sâmbătă, în meciul de pe teren propriu cu AC Torino, scor 2-1 (1-0), din etapa a XIX-a a campionatului Italiei. Mutu, care a fost integralist, a înscris în minutul 76, dintr-un penalti acordat de arbitru după un fault în careu al lui Lanna (AC Torino) asupra românului. Adrian Mutu a fost faultat în careu şi în minutul 45+2, de Di Loreto, centralul Tagliavento acordând şi atunci penalti, transformat de Christian Vieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici