Mutu: Vreau să lupt pentru dreptate

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, la Constanţa, că decizia luată de Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA, prin care el trebuie să plătească despăgubiri clubului Chelsea în valoare de 17.3 milioane de euro, este injustă şi a menţionat că vrea să lupte pentru dreptate.

28 afișări
Imaginea articolului Mutu: Vreau să lupt pentru dreptate

Mutu: Vreau să lupt pentru dreptate

"Mă bucur de sprijinul acordat de AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori), cât mai ales de cel al FIFPro (Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti). Mă bucur că suntem pe aceeaşi undă. Nu mi se pare corect ce mi se întâmplă. E bine să am alături aceste sindicate. Sper să facem o treabă bună. Mulţumesc preşedintelui de onoare pe care îl avem (n.r. - căpitanul naţionalei, Cristian Chivu). Decizia este injustă şi aş vrea să mă lupt pentru dreptate", a afirmat Mutu.

Mutu şi Chivu au participat, miercuri dimineaţă, la Constanţa, la o conferinţă de presă, la care au mai fost prezenţi şi reprezentanţii FIFPro - Wil van Megen, Tony Higgins şi Albert Mantingh, dar şi al AFAN - Dumitru Costin.

Cristian Chivu a declarat că AFAN şi FIFPro îl vor susţine pe Mutu. "Este cea mai importantă mişcare pe care o susţine sindicatul nostru prin afiliere la FIFPro, cea mai mare mişcare de susţinere pe care o facem pentru un sportiv. Ne pare rău că este implicat Adi Mutu. Sindicatele de fotbal sunt o mişcare pentru jucători, care susţin în totalitate jucătorii, avem aceleaşi drepturi ca şi un om de rând. Ne bucurăm că putem demonstra că sindicatul susţine jucătorii, că nu am ajuns la sclavagism şi nici nu vom ajunge veodată. Nu suntem de luat în derâdere. Îl vom susţine pe Adi, vom fi alături de el, îl vom ajuta", a menţionat Chivu.

Internaţionalul român Adrian Mutu, legitimat în prezent la AC Fiorentina, a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) prin care contestă decizia FIFA de a-l obliga să plătească despăgubiri clubului Chelsea.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai, că Mutu trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar acum internaţionalul român a cerut TAS să anuleze decizia FIFA şi să decidă că de fapt nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici