Nadia Comăneci: Mă bucur că mama m-a dus la gimnastică

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, că nu îşi consideră copilăria sacrificată şi că acum, când priveşte în urmă, se bucură că mama ei a dus-o la un club de gimnastică atunci când era mică.

81 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Mă bucur că mama m-a dus la gimnastică

Nadia Comăneci: Mă bucur că mama m-a dus la un club de gimnastică

"Practic viaţa mea de acum se datorează activităţii pe care am avut-o când eram copil. Ce am ratat? Am pierdut ocazia de a pierde timpul prin centrele comerciale, dar nu este mare lucru, deoarece nu primeşti o medalie pentru asta. Când privesc în urmă, mă bucur că mama m-a dus la un club de gimnastică. Nu am făcut gimnastică pentru a deveni o sportivă faimoasă sau o celebritate. Am ajuns mai departe decât mă aşteptam", a spus fosta sportivă.

Nadia Comăneci a subliniat că nu s-a plâns niciodată în perioada în care concura. "Oamenii mi-au spus că păream tristă atunci când concuram, dar nu m-am plâns niciodată. Oamenii cred tot felul de lucruri despre gimnaste, că fetele muncesc prea mult, că sunt prea tinere pentru antrenamente atât de dure. Eu personal nu m-am plâns, toţi ceilalţi s-au plâns pentru mine. Oricum, nu era exagerat de greu, era exact cât trebuia pentru a ajunge campioană olimpică. Nimeni nu spune nimic despre băieţii de 12-13 ani, că muncesc prea mult. Doar despre fete, sărmanele fete. De ce suntem tratate diferit?", a adăugat Nadia.

Ea consideră că situaţia gimnastelor este mai uşoară în prezent. "Ceea ce este diferit faţă de trecut este faptul că ele îşi pot câştiga existenţa din gimnastică şi pot avea o carieră mai lungă. În plus, nu trebuie neapărat să concureze în patru probe, se pot specializa în una. Însă munca grea este la fel. Oamenii m-au întrebat care este secretul gimnasticii din România: noi pur şi simplu munceam de două ori mai mult decât ceilalţi sportivi", a afirmat Nadia Comăneci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici