Naţionala de futsal a României s-a calificat la Campionatul European din 2012

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial duminică, 27 februarie)

5 afișări

Echipa naţională de futsal a României s-a calificat la Campionatul European din 2012, după ce a învins, duminică, la Târgu Mureş, cu scorul de 1-0, reprezentativa Cehiei.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Cosmin Gherman, în minutul 27.

România s-a clasat pe poziţia a doua a grupei a 4-a de calificare pentru Campionatul European după reprezentativa Cehiei, ambele naţionale urmând să participe la turneul final care se va disputa în Croaţia.

Grupa a 4-a de calificare, din care au făcut parte echipele României, Cehiei, Slovaciei şi Norvegiei, s-a disputat la Târgu Mureş. După înfrângerea din prima partidă, în compania Slovaciei, scor 5-6, România a învins în următoarele două meciuri reprezentativele Norvegiei, scor 3-1, şi Cehiei, scor 1-0.

În meciul dintre contracandidatele României la calificare, disputat vineri, Cehia a învins Slovacia cu scorul de 5-3.

Golaverajul între echipele cu câte şase puncte a dat câştig de cauză Cehiei, 5-4, şi României, 6-6. Slovacia, care a avut golaveraj negativ cu cele două echipe, 9-10, a ratat calificarea la turneul final.

De altfel, în ultimele minute ale meciului dintre România şi Cehia, după golul marcat de Gherman, când ambele echipe mergeau la Campionatul European cu acest scor, porţile celor două echipe nu au mai fost ameninţate, jucătorii preferând un joc de posesie.

Pentru calificarea la Campionatul European din Croaţia au fost stabilite şase grupe preliminare, câştigătoarele acestora şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul secund urmând să participe, alături de ţara gazdă, la turneul final care se va desfăşura în februarie 2012.

Celelalte echipe calificate la Campionatul European sunt: Spania şi Azerbaidjan (grupa 1), Rusia şi Serbia (grupa 2), Portugalia (grupa 3), Ucraina şi Turcia (grupa 5), Italia şi Slovenia (grupa 6).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici