Naţionala de handbal masculin tineret a ratat calificarea în semifinalele CM din Brazilia

Naţionala de handbal masculin tineret a României a fost învinsă, miercuri noapte, de reprezentativa Franţei, cu scorul de 30-20 (17-8), într-un meci contând pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, ratând astfel calificarea în semifinalele competiţiei.

218 afișări
Imaginea articolului Naţionala de handbal masculin tineret a ratat calificarea în semifinalele CM din Brazilia

Naţionala de handbal masculin tineret a ratat calificarea în semifinalele CM din Brazilia (Imagine: Cosmin Dan / Mediafax Foto)

Anterior, în grupa B, România a remizat cu Portugalia, scor 26-26 (11-15) şi cu Serbia, scor 21-21 (13-9) şi a învins Qatar, cu 32-31 (16-16) şi Angola, cu 39-29 (20-14), iar în optimile de finală s-a impus în faţa Tunisiei, cu scorul de 29-27 (15-15).

România va evolua pentru clasarea finală pe locurile 5-8, cu Suedia, partida fiind programată vineri.

Semifinalele Campionatului Mondial, programate tot vineri, vor fi Danemarca-Germania şi Egipt-Franţa. Câştigătoarele vor juca pentru medalia de aur, iar învinsele pentru cea de bronz, ambele meciuri fiind programate sâmbătă.

Naţionala de handbal masculin tineret a României s-a calificat la CM în luna ianuarie, la zece ani de la ultima performanţă similară. Tricolorii "mici" au încheiat grupa a VI-a preliminară pe prima poziţie, după victorii cu Bulgaria şi Slovenia, precum şi după o remiză cu Croaţia.

La ultima participare în competiţie, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici