Neymar accidentat grav. Brazilia a pierdut cu 2-0 în Uruguay, după 22 de ani.

Darwin Nunez şi Nicolas de la Cruz au marcat golurile Uruguayului pentru victoria cu 2-0 în faţa Braziliei, marţi noaptea, într-un meci de calificare la Cupa Mondială 2026. Neymar a fost înlocuit la finalul primei reprize după ce a suferit ceea ce pare a fi o accidentare gravă la genunchi.

388 afișări
Imaginea articolului Neymar accidentat grav. Brazilia a pierdut cu 2-0 în Uruguay, după 22 de ani.

Foto: AP / Neymar scos de pe teren

Nunez a deschis scorul în minutul 42 cu o lovitură de cap din plonjon, Brazilia primind o nouă lovitură două minute mai târziu, când Neymar s-a accidentat în urma unui duel pentru minge cu De la Cruz.

Brazilianul a părăsit terenul pe targă după ce a primit îngrijiri timp de câteva minute.

Surse din cadrul Federaţiei braziliene de fotbal citate de Reuters au declarat că atacantul a suferit o entorsă severă la genunchiul stâng şi că va fi supus unor teste pentru a se stabili dacă există leziuni ale ligamentelor.

"Să sperăm că nu este nimic grav", a declarat căpitanul Braziliei, Casemiro, la televiziunea Globo.

"Este un jucător important pentru noi, ţinem foarte mult la el. A suferit mult din cauza accidentărilor şi când începe să prindă viteză se accidentează din nou".

Brazilia a avut o mare parte din posesie într-o primă repriză anostă, dar nu a avut ocazii remarcabile, Uruguay preluând conducerea cu primul şut la poartă din meci.

Uruguayul a rămas la conducere şi după pauză, iar De la Cruz a mărit avantajul gazdelor cu un şut din apropiere în minutul 77, Nunez oferind pasa de gol după ce a câştigat un duel cu doi apărători brazilieni, în interiorul careului.

A fost prima victorie a Uruguayului în faţa Braziliei din 2001.

Brazilia a încheiat meciul fără niciun şut pe poartă şi a suferit prima înfrângere într-un meci de calificare la Cupa Mondială din 2015, după ce a avut 37 de meciuri fără înfrângere.

Victoria a ridicat Uruguayul pe locul doi în clasamentul CONMEBOL, cu şapte puncte, la egalitate cu Brazilia şi Venezuela, care a învins Chile cu 3-0 mai devreme, marţi.

Paraguay a obţinut prima sa victorie în preliminariile sud-americane, învingând cu 1-0 pe ultima clasată, Bolivia, la Asuncion, în timp ce Ecuador a remizat 0-0 cu Columbia.

Argentina a învins tot marţi Peru, cu 2-0, prin golurile lui Messi, şi rămâne lidera clasamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
brazilia,
neymar,
uruguay

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici