Neymar şi alţi fotbalişti celebri îl susţin pe Bolsonaro în cursa electorală

Neymar şi alţi fotbalişti celebri din Brazilia îl susţin pe preşedintele Jair Bolsonaro în cursa electorală în care acesta încearcă să mai obţină un mandat, potrivit Reuters.

227 afișări
Imaginea articolului Neymar şi alţi fotbalişti celebri îl susţin pe Bolsonaro în cursa electorală

Neymar şi alţi fotbalişti celebri îl susţin pe Bolsonaro în cursa electorală

Cu câteva zile înainte de primul tur de scrutin al alegerilor generale din Brazilia, un videoclip TikTok de 13 secunde i-a „electrizat” pe susţinătorii preşedintelui Jair Bolsonaro: starul Neymar s-a pronunţat în favoarea candidaturii favoritului lor.

Videoclipul postat pe 29 septembrie îl arată pe Neymar dansând pe un cântec din campania lui Bolsonaro. Ulterior, preşedintele s-a grăbit să îl răspândească pe reţelele de socializare şi astfel mesajul a luat amploare.

Videoclipul lui Neymar a fost vizionat de aproape 60 de milioane de ori numai pe contul de Instagram al lui Bolsonaro. În plus, preşedintele a făcut legătura între potenţiala victorie şi cel de-al şaselea titlu mondial, un record pe care echipa Braziliei şi l-a propus la Campionatul Mondial din Qatar.

Iniţial, atacantul de la Paris St Germain a fost discret în privinţa postării sale, dar gestul i-a provocat pe alţi fotbalişti celebri să îşi arate sprijinul pentru liderul de dreapta, inclusiv internaţionalii Thiago Silva şi Daniel Alves.

Fără a-l menţiona pe Bolsonaro cu numele, fotbaliştii au răspândit postări cu unele dintre frazele sale, inclusiv sloganuri populare printre creştinii evanghelici din Brazilia, care îl susţin în proporţie covârşitoare.

„Există un slogan pe care îl iubesc. Brazilia mai presus de orice, Dumnezeu mai presus de toate", a spus Alves, folosind o frază repetată des de Bolsonaro.

Înaintea lui Neymar, jucători precum Lucas Moura de la Tottenham Hotspur şi Felipe Melo de la Fluminense se alăturaseră lui Bolsonaro. Totuşi, susţinerea din partea numărului 10 al echipei naţionale a declanşat o reacţie uriaşă. Acestuia i s-au alăturat şi jucători retraşi, precum campionul mondial din 2002 Rivaldo şi fostul portar al lui Inter Milano, Julio Cesar.

„Neymar, suntem din nou de aceeaşi parte", a declarat Cesar.

Jair Bolsonaro a pierdut primul tur al alegerilor în faţa contracandidatului său de stânga Luiz Inacio Lula da Silva la o diferenţă mai strânsă decât se aştepta. Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 30 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici