Nicoleta Grasu, nominalizată la titlul "Atleta europeană a anului 2009" - VIDEO

Sportiva Nicoleta Grasu, care evoluează în proba de aruncarea discului, se află pe lista celor 23 de nominalizări ale forului continental de profil, pentru câştigarea titlului de "Atleta europeană a anului 2009".

108 afișări
Imaginea articolului Nicoleta Grasu, nominalizată la titlul "Atleta europeană a anului 2009" - VIDEO

Nicoleta Grasu, nominalizată la titlul "Atleta europeană a anului 2009" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicoleta Grasu şi-a trecut în palmaresul pe anul 2009 câştigarea medaliei de bronz la Campionatele Mondiale de luna trecută, cu o performanţă de 65,20 metri.

Alături de ea, pe lista celor 23 de nominalizări la feminin, se află nume importante din atletismul mondial, printre care se numără Elena Isinbayeva (săritura cu prăjina), Olga Kaniskina (20 km marş), Steffi Nerius (aruncarea suliţei) sau Tatiana Lebedeva (săritură în lungime).

La masculin sunt nominalizaţi 20 de sportivi, dar niciun român nu se află printre ei.

Voturile pentru stabilirea celor doi câştigători, la feminin şi masculin, se vor derula pe website-ul Federaţiei Europene de Atletism (EAA), până în 27 septembrie, pe secţiunile "vot al specialiştilor federaţiei", "vot pentru public" şi "vot pentru mass-media", pe baza unor punctaje.

EAA a anunţat că premiul pentru votanţii din public, ce vor ghici ordinea corectă a sportivilor de pe primele trei locuri la ambele categorii, au şansa de a câştiga o excursie de trei zile la Barcelona, în timpul Campionatului European din 2010.

Cei mai buni atleţi europeni ai anului 2009 îşi vor primi distincţiile în 17 octombrie, cu ocazia Convenţiei EAA, de la Budapesta.

Din 1993, când a fost instituit premiul de către forul continental, şi până în prezent, România a câştigat o singură dată distincţia, prin Gabriela Szabo, în 1999.

La ediţia din 2008, câştigătorii au fost Elena Isinbayeva (Rusia), respectiv Andreas Thorkildsen (Norvegia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici