Nord-coreenii au anulat o conferinţă de presă în Africa de Sud, fără a oferi explicaţii

O conferinţă de presă cu reprezentanţii delegaţiei nord-coreene la Cupa Mondială din Africa de Sud, programată vineri, la Makhupong, a fost anulată în ultimul moment, fără explicaţii, a anunţat responsabilul FIFA, Glenn Gordon Watson.

19 afișări
Imaginea articolului Nord-coreenii au anulat o conferinţă de presă în Africa de Sud, fără a oferi explicaţii

Nord-coreenii au anulat o conferinţă de presă în Africa de Sud, fără a oferi explicaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ciuda prezenţei a aproximativ 200 de ziarişti din presa internaţională, conferinţa a fost anulată, iar reprezentanţii mass-media au avut numai dreptul de a urmări primele 15 minute ale antrenamentului efectuat de jucătorii nord-coreeni şi de a face fotografii.

FIFA a dezminţit, vineri, zvonurile potrivit cărora patru componenţi ai naţionalei Coreei de Nord, care au figurat ca absenţi pe foaia de joc pentru meciul cu Brazilia, scor 1-2, disputat în această săptămână, au dispărut din cantonament.

"Nu avem nicio informaţie privind o eventuală dispariţie a jucătorilor. Ofiţerul nostru de legătură de pe lângă naţionala Coreei de Nord nu ne-a semnalat nimic", a precizat FIFA.

Pe foaia meciului cu Brazilia, de marţi, numele portarului de rezervă Kim Myong Won, atacantului An Chol Hyok şi mijlocaşilor Kim Kyong şi Pak Sung Hyok au fost precedate de semnul "absent".

La antrenamentul de vineri, au participat 23 de jucători, însă nu a fost posibilă identificarea tuturor componenţilor prezenţi la şedinţa de pregătire.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici