Norvegia, prima semifinalistă a Campionatului European de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei este prima semifinalistă a CE din Ungaria şi Croaţia, după ce a învins, luni seară, reprezentativa Poloniei, cu scorul de 26-24 (11-15), fiind liderul grupei principale I, cu 8 puncte.

1768 afișări
Imaginea articolului Norvegia, prima semifinalistă a Campionatului European de handbal feminin

Norvegia, prima semifinalistă a Campionatului European de handbal feminin (Imagine: mediafax Foto/AFP)

După rezultatul din partida cu Polonia, naţionala Norvegiei are 8 puncte în clasament şi este prima calificată în semifinale, cu o etapă înainte de finalul meciurilor din grupa I. Luni seară se va juca şi meciul dintre Ungaria (4 puncte) şi Danemarca (3).

În primul meci al zilei din grupa I, naţionala României a învins reprezentativa Spaniei, cu scorul de 22-20 (9-14), având 3 puncte în clasament, în timp ce Spania rămâne cu 4, rezultatul menţinând tricolorele în cursa pentru calificarea în semifinale.

Miercuri se vor juca ultimele meciuri din grupa I, România urmând a se duela cu Polonia, echipă care până acum nu are niciun punct, iar marţi şi joi vor avea loc partidele din grupa II, după care primele două clasate în fiecare dintre acestea vor juca semifinalele, vineri, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc duminică. La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, tot vineri, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 - bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Deţinătoarea titlului european este Muntenegru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici