Nou caz de dopaj: Sprinterul american Tyson Gay a fost depistat pozitiv

Sprinterul american Tyson Gay a anunţat, duminică, că a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc în perioada 10-18 august.

328 afișări
Imaginea articolului Nou caz de dopaj: Sprinterul american Tyson Gay a fost depistat pozitiv

Tyson Gay (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu pot vorbi de sabotaj, dar am avut încredere în cineva şi am fost înşelat", a declarat Gay într-o conferinţă de presă susţinută prin telefon, informează L'Equipe.

Atletul american a fost depistat pozitiv la 16 mai, în afara competiţiilor, iar proba B nu a fost încă analizată.

Tyson Gay, în vârstă de 30 de ani, a fost informat vineri de Agenţia Americană Antidoping (USADA), dar nu i-a fost comunicată substanţa dopantă.

La sfârşitul lunii iunie, la campionatele SUA, Gay a alergat suta de metri în 9.75, cea mai bună performanţă mondială a anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici