Nou protocol antirasism în Spania: poliţia va putea opri meciurile de fotbal

După ultimul episod care l-a avut în centru pe brazilianul Vinicius, la meciul Valencia-Real Madrid, din luna mai, Ministerul de Interne spaniol a decis măsuri drastice de combatere a fenomenului rasismului de pe stadioane.

330 afișări
Imaginea articolului Nou protocol antirasism în Spania: poliţia va putea opri meciurile de fotbal

Vinicius jr

Până astăzi, conform regulamentului impus de FIFA în 2017 şi adoptat de RFEF, federaţia spaniolă de fotbal, în cazul unor episoade rasiste sau orice altă discriminare sexuală, rasială sau politică, arbitrul era exclusiv cel care trebuia să decidă suspendarea, parţială sau definitivă, a unui meci de fotbal.

Conform noii directive ministeriale intrate în posesia ziarului madrilen „El Paìs”, de acum înainte, comandamentul forţelor de poliţie aflate în serviciu pe stadioane sau arene va decide ce trebuie făcut.

Un singur meci în Spania a fost suspendat până acum, jocul din liga secundă dintre Rayo Vallecano şi Albacete, din decembrie 2019, când suporterii gazdelor, legaţi de o ideologie de extremă stângă, l-au insultat pe atacantul oaspeţilor, Roman Zozulia, ucrainean care se fotografiase de mai multe ori cu simboluri de orientare ultra-dreaptă, numindu-l „nazist”.

Pe de altă parte, în ciuda diferitelor cazuri de rasism semnalate în ultimele două sezoane, meciurile nu au fost niciodată suspendate.
Celebrul „caz Vinicius”, cu insultele aduse jucătorului brazilian în timpul Valencia-Real Madrid - din 21 mai trecut, au determinat guvernul iberic să ia măsuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici