O femeie a fost arestată, la 5 ani după tragedia Chapeconese. În accidentul aviatic au pierit 71 de persoane

  • La 5 ani după teribilul accident în care au murit jucători, personalul şi managerii echipei braziliene de fotbal Chapecoense a fost operată prima reţinere.
  • Este vorba despre o funcţionară a Administraţiei aeroporturilor şi serviciilor auxiliare de navigaţie aeriană din Bolivia (AASANA).
  • Echipa braziliană călătorea în Columbia pentru a juca finala Cupei Sudamericane, iar femeia boliviană ar avea o mare responsabilitate în producerea tragediei.
2083 afișări
Imaginea articolului O femeie a fost arestată, la 5 ani după tragedia Chapeconese. În accidentul aviatic au pierit 71 de persoane

O femeie a fost arestată, la 5 ani după tragedia Chapeconese. În accidentul aviatic au pierit 71 de persoane

Pe 28 noiembrie 2016, lumea fotbalului a fost şocată de vestea că o echipă întreagă, cu excepţia a trei jucători care au supravieţuit, a murit după prăbuşirea avionului care ducea echipa braziliană Chapecoense în Columbia, pentru a juca finala Copa Sudamericana împotriva formaţiei Atletico Nacional.

Din 77 de persoane, 71 şi-au pierdut viaţa. Au supraviţuit fundaşul Allan Ruschel, fundaşul central Helio Neto şi portarul Jakson Follmann, căruia i-a fost amputat piciorul, au fost salvaţi, de asemenea, un jurnalist, o stewardesă şi un tehnician aeronautic. Pentru restul, nu a existat nicio scăpare, ştergându-se de pe faţa pământului o întreagă echipă de fotbal, inclusiv personalul şi conducerea.

Astăzi, 5 ani mai târziu, acel accident teribil petrecut la 17 kilometri de aeroportul José María Córdova din Medellin - când aeronava a rămas fără combustibil - este din nou subiect de discuţii.

Poliţia federală braziliană a arestat o persoană cu cetăţenia boliviană, pe care o anchetează pentru catastrofă. „Femeia era specialistă în siguranţa zborului şi la momentul respectiv nu ar fi respectat în mod fraudulos cerinţele procedurale minime pentru aprobarea planului de zbor al avionului”, au comunicat autorităţile.

Celia Castedo Monastero, căutată în Bolivia, a fost găsită în statul brazilian Mato Grosso do Sul, lângă graniţa cu ţara sa. Femeia va rămâne reţinută în oraşul Corumbá până la finalizarea procedurilor legale pentru predarea ei autorităţilor boliviene.

Va trebui să se apere, pentru a evita închisoarea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici