Octavian Bellu împlineşte azi 70 de ani. Eduard Novak, urări pentru „eroul sportului românesc”

  • Antrenorul Octavian Bellu împlineşte miercuri 70 de ani.
  • Ministrului Sportului, Eduard Novak, susţine că acesta este un „erou al sportului românesc”, care a contribuit la câştigarea de către România a peste 300 de medalii şi la formarea unor întregi generaţii de campioane.
317 afișări
Imaginea articolului Octavian Bellu împlineşte azi 70 de ani. Eduard Novak, urări pentru „eroul sportului românesc”

„Un antrenor de elită, un om remarcabil, un erou al sportului românesc – Octavian Bellu – împlineşte astăzi şapte decenii de viaţă”, a scris miercuri pe Facebook ministrul Sportului, Eduard Novak.

Acesta susţine că gimnastica artistică românească este recunoscută la nivel mondial şi datorită lui Octavian Bellu.

„Marca activităţii sale se concretizează în primul rând în rezultate sportive: două titluri olimpice şi cinci titluri mondiale consecutive, peste 300 de medalii, generaţii de campioane. Trebuie să-i recunoaştem însă şi meritele în formarea atâtor sportive, cărora le-a fost antrenor, lider, profesor, părinte şi prieten. Aceste gimnaste îi şi ne duc mai departe numele şi reputaţia, dar şi valorile, fiind la rândul lor personalităţi importante în sport şi societate”, a scris pe reţeaua de socializare ministrul.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) se arată că, din cei 70 de ani de viaţă, Octavian Bellu şi-a dedicat aproape 50 sportului.

„După absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, în 1974, cu specializarea gimnastică artistică, şi-a început cariera ca profesor de educaţie fizică la Valea Călugărească (1974-1978), apoi a devenit antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv <Petrolul> din Ploieşti (1978-1981). În anul 1981, a fost solicitat să lucreze la Deva ca antrenor la lotul olimpic feminin de gimnastică, iar în 1990 a devenit antrenor coordonator. A antrenat loturile olimpice şi naţionale de gimnastică artistică feminină de junioare şi senioare ale României pentru două perioade: 1981 – 2005 şi 2010 – 2015”, au arătat reprezentanţii MTS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici