Olandezul Van der Poel câştigă titlul mondial pe şosea

Mathieu van der Poel a devenit duminică primul campion mondial olandez la curse pe şosea din ultimii aproape 40 de ani, cu o cursă bine gândită, pe străzile ploioase din Glasgow.

151 afișări
Imaginea articolului Olandezul Van der Poel câştigă titlul mondial pe şosea

Sursa foto: Twitter

Ciclistul în vârstă de 28 de ani a atacat dintr-un mic grup de evadaţi, în penultimul tur al traseului întortocheat de 14,3 km al oraşului, lăsându-i în urmă pe rivalii Tadej Pogacar, Wout van Aert şi Mads Pedersen.

Van der Poel a mărit apoi ritmul, şi a avut un moment de cumpănă, atunci când a căzut într-un viraj lunecos, în urma căruia a rămas cu tricoul rupt şi un pantof deteriorat.

A remontat cu calm şi şi-a mărit avansul la peste un minut în faţa unui public numeros, printre care şi mulţi olandezi, şi a trecut fără emoţii linia de sosire în George Square.

Fostul campion mondial de ciclocros este primul olandez care câştigă titlul, din 1985 încoace.

Belgianul Van Aert a fost al doilea, iar slovenul Pogacar, de două ori câştigător al Turului Franţei, l-a depăşit pe Pedersen pentru bronz.

Cursa de 271 de kilometri, care a început în Edinburgh, a fost oprită timp de aproape o oră după 80 de kilometri, când protestatarii grupului ecologist This Is Rigged au blocat drumul.

Van der Poel ar putea face dubla în cursa de mountain bike de săptămâna viitoare, la care va lua de asemenea startul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici