Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

Biatlonistul Ole Einar Bjoerdalen a devenit, miercuri, la 40 de ani, după proba de ştafetă mixtă, câştigată de reprezentativa Norvegiei, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, cu 13 trofee.

204 afișări
Imaginea articolului Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă

Ole Einar Bjoerndalen a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bjoerndalen l-a depăşit astfel pe compatriotul său, fondistul Bjoern Daehlie în fruntea clasamentului, cei doi având câte 12 medalii câştigate la Jocurile Olimpice.

Ole Einar Bjoerndalen a obţinut în cursa de miercuri cea de-a opta medalie de aur, care li se adugă celor patru de argint şi una de bronz.

El a făcut echipă cu Tora Berger, Tiril Eckhoff şi Emil Hegle Svendsen. Ştafeta norvegiană a fost cronometrată cu timpul de o oră, nouă minute şi 17 secunde.

Medalia de argint a fost obţinută de echipa Cehiei (Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Jaroslav Soukup şi Ondrej Moravec), care a avut o întârziere de 32,6 secunde.

Medalia de bronz a fost câştigată de echipa Italiei (Dorothea Wierer, Karin Oberhofer, Dominik Windisch şi Lukas Hofer), care a ajuns cu 58,2 secunde mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici