Omul care a revoluţionat Formulei 1, declaraţie şocantă: Negrii pot fi mai rasişti decât albii

  • Bernie Ecclestone este fostul şef al competiţiei de Formula 1
  • Acesta a declarat că ”negrii pot fi mai rasisşti ca albii” în anumite cazuri
  • Acesta susţine că fiecare grup rasial remarcă diferenţe la celelate grupuri
1624 afișări
Imaginea articolului Omul care a revoluţionat Formulei 1, declaraţie şocantă: Negrii pot fi mai rasişti decât albii

Inovatorul Formulei 1, declaraţie şocantă: Negrii pot fi mai rasisţi ca albii”

Bernie Ecclestone este ex-CEO al competiţiei de Formula 1 şi omul care a transformat-o într-un show extrem de profitabil.

Acesta a comentat implicarea pilotului Lewis Hamilton în mişcarea antirasistă făcând şi câteva comentarii controversate.

”Oamenii gândesc. Cineva nu este la fel ca oamenii albi. Negrii gândesc acelaşi lucru despre oamenii albi . În multe cazuri, negrii sunt mai rasisti decât ceea ce sunt oamenii albi", a spus Ecllestone.


CNN l-a contestat pe Ecclestone în legătură cu afirmaţia fără o dovadă concretă  dincolo de a spune că a „observat-o” de-a lungul anilor.

În vârstă de 89 de ani, Ecclestone a continuat spunând că schimbarea atitudinii faţă de rasă nu va veni „cu uşurinţă”, dispreţuind demontarea statuilor statuilor comercianţilor cu sclavi - o mişcare pe care Hamilton a sprijinit-o când statuia lui Edward Colston a fost doborâtă în oraşul englez din Bristol.


„Cred că trebuie să înceapă să fie învăţaţi la şcoală”, a spus Ecclestone.” Cred că este complet stupid să iei toate aceste statui jos. Ar trebui să le lase acolo. Luaţi copiii de la şcoală să se uite şi să spună de ce sunt acolo şi ce sunt oamenii au făcut şi cât de greşit a fost ceea ce au făcut. "

Mai târziu, vineri, F1 a emis o declaraţie pe site-ul său în care spunea că „este în totalitate în dezacord cu comentariile lui Bernie Ecclestone care nu legătură cu Formula 1.

"Domnul Ecclestone nu a jucat niciun rol în Formula 1 de când a părăsit organizaţia noastră în 2017, titlul său de preşedinte Emerit, a fost onorific, şi a expirat în ianuarie 2020".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici