Opt medalii pentru România la Campionatul Mondial de tir cu arcul

Cinci medalii de aur, două de argint şi o medalie de bronz au obţinut sportivii delegaţiei României la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul (proba Field) de la Yankton – Dakota de Sud (SUA), disputat în perioada 03 – 09 octombrie.

373 afișări
Imaginea articolului Opt medalii pentru România la Campionatul Mondial de tir cu arcul

Sursa foto: Facebook/Federaţia Română de Tir cu Arcul

Echipa pentru proba de Field presupune participarea unui arc olimpic, a unui arc compound şi respectiv arc barebow. Echipa feminină U21 a României, formată din Andreea Albu (compound), Beatrice Miklos (olimpic) şi Elena Topliceanu (barebow), s-a impus în finală în faţa selecţionatei Statelor Unite ale Americii, câştigând prima medalie de aur.

Echipa masculină U21, formată din Rareş Alexandrescu (compound), Mario Ţimpu (olimpic) şi Adrian Vlase (barebow) a dublat performanţa de aur a fetelor, învingând de asemenea în actul final selecţionata similară a Statelor Unite.

Totodată, echipele mixte U21 şi-au adjudecat două titluri mondiale. Astfel, Elena Topliceanu şi Adrian Vlase s-au impus în finala probei la arc barebow, iar Andreea Albu şi Rareş Alexandrescu au învins formaţiile Canadei şi SUA pentru câştigarea titlului de campioni mondiali.

La proba olimpică U21, Beatrice Miklos şi Mario Ţîmpu au obţinut medalia de bronz, urcând pe podium alături de puternicele formaţii ale Franţei şi Italiei, locurile 1 şi 2.

Un rezultat excelent a obţinut Adrian Vlase şi în proba individuală de arc barebow U21, învingându-l în finală pe Max Rossiter (SUA).

În proba individuală feminină U21, campioana europeană indoor din acest an, Elena Topliceanu a obţinut argintul şi titlul de vicecampioană mondială. Podiumul a fost completat de Rubie Chambers (SUA), aur şi Aitana Gracia Ardoz (ESP), bronz.

La compound individual feminin U21, Andreea Albu a reuşit a doua medalie de argint a României, fiind învinsă în finală de Lilie Aguilar (SUA). Pe locurile următoare s-au clasat: Ylva Hjelle (NOR), Gracelyn Chambers (SUA) şi Tasjia Boyle (CAN).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici