Organizatorii Bucharest Marathon aşteaptă peste 5.000 de concurenţi la ediţia din acest an

Organizatorii Bucharest Marathon au anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că unul dintre obiectivele pentru ediţia a treia a evenimentului ce va avea loc în data de 17 octombrie este aducerea a cel puţin 5.000 de concurenţi.

51 afișări
Imaginea articolului Organizatorii Bucharest Marathon aşteaptă peste 5.000 de concurenţi la ediţia din acest an

Organizatorii Bucharest Marathon aşteaptă peste 5.000 de concurenţi la ediţia din acest an (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

"Suntem mândri de ceea ce am realizat anul trecut, când am avut peste 4.000 de alergători, dintre care 100 de participanţi străini, din 20 de ţări. În acest an se va alerga pe acelaşi traseu, ca şi la ediţia precedentă, vom avea aceleaşi trei probe principale, maraton, semimaraton şi ştafetă, vom mai avea o cursă de un kilometru pentru copii, şi cursa populară, de 4 kilometri. Pentru acest an avem câteva obiective ambiţioase. Ne-am propus să aducem cel puţin 5.000 de concurenţi la Maratonul Bucureştiului. Vrem să îmbunătăţim serviciile pentru alergători, să nu mai avem probleme cu timpii, mai ales că federaţia de atletism va organiza Campionatele Naţionale deodată cu noi. Vom încerca să punem pe traseu încă două covoare pentru înregistrarea timpilor intermediari, la întoarcerea de pe Calea Victoriei şi pe Podul Eroilor", a declarat fosta canotoare şi actualul preşedinte al Asociaţiei Bucharest Running Club,Valeria Răcilă.

La conferinţa de presă a participat şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, Doina Melinte, care i-a felicitat pe organizatori pentru eforturile depuse la organizarea Maratonului din Bucureşti. "Acum 3 ani, aproape nimeni nu credea că Bucureştiul ar putea avea un maraton. Iată că acesta a ajuns să aibă şi continuitate şi sperăm să adune din ce în ce mai mulţi participanţi. Vreau să felicit întreaga echipă care se ocupă de organizarea acestui eveniment, în special pe Valeria Răcilă, care depune un efort foarte mare", a declarat Melinte.

Organizatorii au anunţat că deja s-au înscris 44 de concurenţi pentru evenimentul din 17 octombrie, care se va desfăşura pe traseul Piaţa Constituţiei - B-dul Unirii - Piaţa Constituţiei - Piaţa Naţiunilor Unite - Calea Victoriei - Strada Ion Câmpineanu - Splaiul Independenţei - Opera Română - Podul Eroilor - Strada Ştirbei Vodă - Strada Izvor - Calea 13 Septembrie - Piaţa Constituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici