Oscar Pistorius a primit permisiunea să călătorească în străinătate. Sportivul s-ar putea reîntoarce pe pistele de concurs

Un tribunal din Pretoria i-a permis, joi, campionului paralimpic Oscar Pistorius să călătorească în străinătate, după ce a revizuit condiţiile impuse pentru eliberarea condiţionată a sportivului, anchetat pentru uciderea prietenei sale.

456 afișări
Imaginea articolului Oscar Pistorius a primit permisiunea să călătorească în străinătate. Sportivul s-ar putea reîntoarce pe pistele de concurs

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Decizia magistratului de a nu-i restitui paşaportul solicitantului pentru a nu călători în străinătate a fost o eroare. Paşaportul acuzatului va fi remis avocatului său. Acuzatul va avea permisiunea să-l utilizeze în afara Africii de Sud", a declarat judecătorul Bert Barn, care a modificat considerabil hotărârea luată luna trecută de colegul său, Desmond Nair.

În pledoaria sa, Barry Roux, avocatul lui Pistorius, a susţinut că atletul doreşte să-şi recapete libertatea de mişcare "nu pentru a pleca în concediu în Insulele Mauritius, ci pentru a-şi câştiga existenţa", lăsând să se înţeleagă că sportivul s-ar putea reîntoarce pe pistele de concurs.

Totodată, Pistorius a primit pemisiunea de a se întoarce în locuinţa sa, în care şi-a ucis prietena cu focuri de armă trase dintr-un pistol de 9 mm, la 14 februarie.

"Acuzaţia este foarte gravă. Omorul este cea mai gravă crimă care poate fi comisă", a subliniat judecătorul, dar s-a ferit să intre în miezul dosarului lui Pistorius, mulţumindu-se să evalueze doar riscul ca acuzatul să fugă.

Avocaţii lui Pistorius au declarat că sportivul se va întoarce la proprietatea sa, dar este puţin probabil că va locui acolo. "Da, are permisiunea să locuiască acolo, dar nu cred că are intenţia să facă asta", a afirmat Kenny Oldwage, un alt avocat al atletului, la finalul audierilor de joi.

La 14 februarie, Pistorius şi-a împuşcat mortal prietena, fotomodelul Reeva Steenkamp, prin uşa de la toaletă. El a susţinut că a crezut că în baia sa a intrat un hoţ, s-a speriat şi a tras în uşa toaletei. Acuzarea contestă ipoteza unui accident, considerând că sportivul şi-a împuşcat pritena după o ceartă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici