Până când îşi doreşte să joace Roger Federer. Ce a declarat tenismenul

Tenismenul elveţian Roger Federer, în vârstă de 35 de ani, şi-a manifestat intenţia de a juca în circuitul mondial ATP până în 2019, după ce a semnat un contract de angajament pe trei ani cu organizatorii turneului de la Basel, notează BBC.

1899 afișări
Imaginea articolului Până când îşi doreşte să joace Roger Federer. Ce a declarat tenismenul

Roger Federer vrea să joace până în 2019, când va avea 38 de ani

Turneul ATP 500 de la Basel, Elveţia, se desfăşoară în perioada 23-29 octombrie şi este dotat cu premii totale în valoare de aproape două milioane de euro. Roger Federer a câştigat turneul de la Basel de şapte ori, de la prima participare din 1998.

"Să joc la Basel este mereu un eveniment important pe parcursul unui an. Abia aştept să mă întorc în oraşul natal. Dacă nu voi fi afectat de accidentări, sunt convins că sunt capabil să înving cei mai buni jucători din lume, în turnee mari", a spus Federer, citat de BBC.

Roger Federer, clasat în prezent pe locul 9 în lume, a revenit în circuit în luna ianuarie, după o accidentare la genunchi care l-a ţinut departe de teren jumătate de an. Considerat unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie, elveţianul a câştigat Openul Australiei, primul trofeu de Mare Şlem din 2012 şi cel de-al 18-lea al carierei. În finala turneului de la Melbourne, Federer l-a învins pe spaniolul Rafael Nadal, scor 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3.

În februarie 2016, Roger Federer s-a operat pentru prima dată în carieră, la genunchiul stâng, şi a fost nevoit să stea peste două luni departe de teren. După Wimbledon, elveţianul a ratat Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Openul Statelor Unite şi întreg finalul de sezon. A fost cea mai mare pauză pentru Federer de când şi-a început cariera profesionistă, în 1998.

Roger Federer urmează să participe la turneul ATP 500 de la Dubai, în perioada 27 februarie-4 martie. Elveţianul a câştigat de şapte ori competiţia din Emiratele Arabe Unite, ultima oară în 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici