Pandurii Tîrgu Jiu a refuzat să mai joace în repriza a doua a meciului cu ASA Tîrgu Mureş/ Petre Grigoraş: N-am ştiut că venim la patinoar. Mi s-au accidentat câţiva jucători

Partida ASA Tîrgu Mureş-Pandurii Tîrgu Jiu, din etapa a 21-a a Ligii 1, a fost abandonată, duminică, după 45 de minute, la scorul de 2-0 pentru gazde, întrucât jucătorii formaţiei oaspete au refuzat să mai iasă de la vestiare din cauza condiţiei precare a gazonului.

3626 afișări
Imaginea articolului Pandurii Tîrgu Jiu a refuzat să mai joace în repriza a doua a meciului cu ASA Tîrgu Mureş/ Petre Grigoraş: N-am ştiut că venim la patinoar. Mi s-au accidentat câţiva jucători

Pandurii Tîrgu Jiu a refuzat să mai joace în repriza a doua a meciului cu ASA Tîrgu Mureş. Motivul: condiţia precare a gazonului

Marin Condescu: Am vorbit cu arbitrul şi nu a vrut să amâne meciul. Jucătorii nu au vrut să rişte

Marin Condescu, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor clubului Pandurii Tîrgu Jiu, a declarat duminică, după ce partida ASA Tîrgu Mureş - Pandurii a fost abandonată înainte de startul reprizei secunde, la scorul de 2-0, că speră ca meciul să se rejoace în condiţii normale.

“Oamenii nu au vrut să rişte şi după aceea doctorul a constat la patru jucători că nu mai pot continua şi a hotărât că nu mai pot juca. M-am dus pe teren, la Avram, şi am constatat amândoi că erau movile de gheaţă pe teren. La vreo 10 centimetri, sferice cam cât o minge de fotbal. Trebuie să începem de undeva. I-am spus că nu e acoperit de regulament.

Dacă sunt toate condiţiile, jucăm goi de la brâu în sus. Sânmărtean şi Pleaşcă nu au vrut să joace de la început. Dacă nu voiau să joace din cauza banilor, atunci nu veneau de la început, dar nu a fost vorba de asta. Au fost discuţii că nu există literă de regulament să amâne meciul.

LPF putea să dea un telefon să amâne etapa, că nu suntem calificaţi nici la campionatul de pe lună, nici de pe soare. Fotbaliştii au încercat, iar la pauză nu au mai vrut să iasă. Cei patru fotbalişti răniţi nu au mai vrut să intre, după verdictul medicului. Observatorul a spus că nu are niciun fel de atribuţie, decât consultativă. Arbitrul e singurul care ia decizia. Mi-a recunoscut. Mi-a spus: 'Ce să fac? Să amân 24 de ore? Nu se îmbunătăţesc condiţiile peste 24 de ore'.

Cred că nu se vor mai juca meciuri în astfel de condiţii. Sper să se facă regulamente solide. Dacă se spune că e instalaţie de condiţie, atunci să fie. Şi cei de la ASA şi-au dat seama de condiţiile meciului, dar cea mai bună soluţie era ca ambele echipe să-şi dea seama că nu se pot întruni condiţiile unui meci de fotbal”, a declarat Marin Condescu la DigiSport.

Dan Alexa: Cred că jucătorii de la Pandurii ar fi revenit pe teren dacă ne-ar fi condus pe tabelă

Antrenorul echipei ASA Tîrgu Mureş, Dan Alexa, a declarat duminică, după ce partida ASA Tîrgu Mureş - Pandurii Tîrgu Jiu a fost abandonată înainte de startul reprizei secunde, la scorul de 2-0, că suprafaţa de joc era îngheţată, dar meciul se putea disputa.

"Nici nu mai ştiu când s-a mai întâmplat aşa ceva. Sunt bucuros pentru evoluţia din prima repriză. Chiar dacă ar fi ieşit cei de la Pandurii, o singură câştigătoare era. Cei de la Pandurii au găsit motivul ăsta şi au hotărât să nu mai joace. Am jucat şi eu ca fotbalist tot pe gheaţă, poate trebuie refăcut programul, jucăm foarte târziu, nu avem infrastructura care să ne permită să jucăm în această perioadă a anului. Nu cred că doar la Târgu Mureş nu există instalaţie de căldură. Eu sunt convins că daca ne-ar fi condus, nu ar fi ieşit de pe gazon.

Pentru mine e o satisfacţie foarte mare pentru că am reuşit să fac 18 puncte la Târgu Mureş, chiar dacă am fost notificaţi că vom mai pierde 3 puncte. Meciul cu Poli e unul important, pentru că în Cupa Ligii sunt şi bani buni. Dacă vom juca aici, trebuie să ne adaptăm la starea terenului. Să aşteptăm ultimul joc şi apoi vom vorbi dacă voi mai continua la ASA", a declarat Dan Alexa la Dolce Sport.

Iustin Ştefan, secretar general LPF: Arbitrul şi-a asumat decizia în privinţa terenului de joc

Iustin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a declarat duminică, după ce partida ASA Tîrgu Mureş - Pandurii Tîrgu Jiu a fost abandonată înainte de startul reprizei secunde, la scorul de 2-0, că arbitrul de centru Marius Avram şi-a asumat decizia de disputare a meciului.

Înainte de startul reprizei a doua, arbitrul de centru Marius Avram a ieşit pe teren şi i-a arătat observatorului de joc că oaspeţii au la dispoziţie trei minute să iasă pe gazon, în caz contrar meciul va fi abandonat. Potrivit regulamentului în vigoare, Pandurii Tîrgu Jiu poate pierde partida cu 3-0 la masa verde.

"S-a stabilit de foarte mult timp să se joace meciuri din Liga 1 în decembrie şi televiziunile au fost de acord. Am încercat să punem meciurile la altă oră în această lună de iarnă, iar televiziunile s-au opus. Din păcate, anotimpul e împotriva noastră şi chiar nu putem să-l controlăm. Cupa Ligii nu a încurcat calendarul competiţional pentru Liga 1.

Există astfel de situaţii în Liga 1 pentru că aceasta este situaţia infrastructurii sportive în România. Instalaţia de încălzire funcţionează până la minus 3 grade, acestea sunt specificaţiile tehnice din documentele aflate la Liga Profesionistă de Fotbal. Comisia de Disciplină va stabili a cui e vina în acest caz.

Potrivit regulamentelor sportive în astfel de situaţii, cel care stabileşte practicabilitatea unui teren de fotbal este arbitrul jocului. Arbitrul a stabilit că terenul de joc este practicabil, asa a apreciat el. Mai departe, având în vedere ce susţin cei de la Pandurii, probabil că ei vor formula o sesizare în care vor spune că terenul era impracticabil. Apoi, urmează să decidă Comisia şi sunt două căi regulamentare. Observatorul LPF răspunde de tot ce înseamnă organizare şi stadion, mai puţin suprafaţa de joc. Observatorul are doar un rol consultativ în privinţa calităţii terenului.

Situaţia gazonului este criteriu de omologare, iar clubul ASA Tîrgu Mureş a primit o omologare provizorie. Ca stadion de rezervă îl au pe cel din Cluj-Napoca, dar trebuia să existe o notificare cu minimum 7 zile înainte. Mesajul pe care l-am transmis încă de aseară este că arbitrul trebuie să-şi asume o decizie în privinţa terenului de joc", a spus Iustin Ştefan la DigiSport.

Petre Grigoraş: N-am ştiut că venim la patinoar. Mi s-au accidentat câţiva jucători

Petre Grigoraş, antrenorul echipei Pandurii Tîrgu Jiu, a declarat duminică, după ce partida ASA Tîrgu Mureş - Pandurii a fost abandonată înainte de startul reprizei secunde, la scorul de 2-0, că susţine decizia jucătorilor, întrucât suprafaţa de joc reprezenta un risc imens de accidentări.

Alexandru Răuţă: A fost o greşeală că am jucat şi prima repriză. Nu puteam să stăm pe picioare

Alexandru Răuţă, mijlocaşul echipei Pandurii Tîrgu Jiu, a declarat duminică, după ce partida ASA Tîrgu Mureş - Pandurii a fost abandonată înainte de startul reprizei secunde, la scorul de 2-0, că arbitrul şi observatorul au greşit, întrucât suprafaţa de joc era impracticabilă.

Partida ASA Tîrgu Mureş-Pandurii Tîrgu Jiu, din etapa a 21-a a Ligii 1, a fost abandonată, duminică, după 45 de minute, la scorul de 2-0 pentru gazde, întrucât jucătorii formaţiei oaspete au refuzat să mai iasă de la vestiare din cauza condiţiei precare a gazonului. Suprafaţa de joc de pe arena "Trans-Sil" din Târgu Mureş era îngheţată, iar jucătorii s-au resimţit vizibil după contactul cu gazonul. În plus, atât fotbaliştii, cât şi arbitrul central au alunecat de mai multe ori pe durata primei reprize.

Înainte de startul reprizei a doua, arbitrul de centru Marius Avram a ieşit pe teren şi i-a arătat observatorului de joc că oaspeţii au la dispoziţie trei minute să iasă pe gazon, în caz contrar meciul va fi abandonat. Potrivit regulamentului în vigoare, Pandurii Tîrgu Jiu poate pierde partida cu 3-0 la masa verde.

"A fost o greşeală că am jucat şi prima repriză, îmi pare rău că am intrat pe teren. Este greşeala domnului Avram şi a observatorului, nu trebuia să jucăm acest meci. Se vedea că nu puteam să stăm pe picioare, chiar şi cu ghete sintetice. Era mai bine şi la patinoar. Sânmârtean şi Pleaşcă au refuzat să joace pentru a se feri de accidentări, dar noi am zis să fim fair-play, să ducem competiţia până la capăt. Dar nu se putea, mai mulţi jucători s-au lovit.

La noi e şi o situaţie financiară dificilă...în condiţiile astea cred că vor mai rămâne doar copii. De atâtea luni să nu-ţi iei banii este foarte, foarte greu. Dacă ne accidentam azi, nu cred că clubul avea bani de intervenţie, de operaţie, Doamne fereşte!", a declarat Alexandru Răuţă după meci, pentru Dolce Sport.

Suprafaţa de joc de pe arena "Trans-Sil" din Târgu Mureş era îngheţată, iar jucătorii s-au resimţit vizibil după contactul cu gazonul. În plus, atât fotbaliştii, cât şi arbitrul central au alunecat de mai multe ori pe durata primei reprize.

Gabi Mureşan (19') şi Vlad Morar (37') au înscris pentru formaţia din Tîrgu Mureş. Pandurii se află pe locul zece în clasament, cu 25 de puncte, iar ASA ocupă poziţia a 13-a, cu 9 puncte.

ASA Târgu Mureş: Moga – Matei, Cordoş, Constantin, Mendy – Candrea, Mureşan – Ciolacu, Rus, Morar - Kuku; Rezerve: Petho, Chertes, Szasz, Iacobovici, Netzer, Deaconu, Ursu.

Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Tudor, Piţian, Unguruşan, Pîrcălabu – Pirtea, David – Brînzan, Herea, Răuţă – Dodoi; Rezerve: Negrilă, Pîrvulescu, Sânmărtean, Pleaşcă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici