Partenerii FIFA vor plăti 500 de dolari pentru fiecare gol din preliminariile CM-2010

Partenerii comerciali ai FIFA vor plăti pentru "centre ale speranţei" 500 de dolari la fiecare gol marcat în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, a anunţat preşedintele forului mondial, Joseph Blatter.

2 afișări
Imaginea articolului Partenerii FIFA vor plăti 500 de dolari pentru fiecare gol din preliminariile CM-2010

Partenerii FIFA vor plăti 500 de dolari pentru fiecare gol din preliminariile CM-2010

În timpul campaniei de calificare la CM din 2006, cele 194 de echipe implicate au marcat 20.464 de goluri, ceea ce ar fi permis strângerea a peste un milion de dolari pentru această acţiune "20 de centre ale speranţei pentru 2010".

Cinci centre vor fi construite în Africa de Sud şi alte 15 în restul Africii. "Fiecare centru va avea săli de clasă, structuri sanitare şi bineînţeles un miniteren. Tinerii vor putea avea astfel acces la servicii de sănătate, educaţie şi consiliere. Centrele vor fi administrate de organizaţii cu scop nelucrativ care folosesc puterea fotbalului pentru promovarea unei schimbări sociale", potrivit dosarului pus la dispoziţia presei de FIFA.

"Am susţinut candidatura Africii de Sud pentru găzduirea Cupei Mondiale deoarece mă gândeam că va aduce multe întregii Africi. Aceste centre fac parte din aceste lucruri bune", a declarat George Weah, fost câştigător al Balonului de Aur, ambasador al programului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici