Patronul McLaren-Mercedes va fi audiat de procuratura din Modena

Patronul echipei de Formula 1 McLaren-Mercedes, Ron Dennis, a fost citat de Procuratura din Modena pentru a fi interogat în cazul de spionaj, în care team-ul din Woking este acuzat de Ferrari, informează publicaţia Le Monde.

2 afișări
Imaginea articolului Patronul McLaren-Mercedes va fi audiat de procuratura din Modena

Patronul McLaren-Mercedes va fi audiat de procuratura din Modena

Alături de Dennis au mai fost convocaţi administratorul delegat Martin Whitmarsh, fostul designer-şef Mike Coughlan şi şeful inginerilor Paddy Lowe.

McLaren a confirmat, joi, că a primit documente de la Parchetul din Modena, care sunt în prezent examinate.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a anunţat că procurorul Giuseppe Tibis doreşte să-i audieze la18 februarie pe cei patru, dar şi pe fostul inginer de la Ferrari, Nigel Stepney. În schimb, nu au putut fi convocaţi angajaţii McLaren Jonathan Neale şi Rob Taylor, deoarece magistraţii nu le-au găsit adresele în Anglia.

Parchetul din Modena nu a confirmat informaţia, iar Tibis este în concediu.

Procurorul Tibis i-a audiat deja pe fostul pilot de la McLaren, Fernando Alonso, revenit la Renault, şi pe pilotul de teste de la McLaren, Pedro de la Rosa.

Ferrari, campioană mondială la constructori în 2007, îl acuză pe Stepney că a trimis dosarul său tehnic de 780 de pagini lui Coughlan, inginerul de la McLaren. Echipa lui Ron Dennis, care l-a suspendat pe Coughlan, a dat asigurări că nu a avut niciun beneficiu de pe urma acestor informaţii.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a închis capitolul sportiv în acest caz, retrăgând echipei McLaren toate punctele în clasamentul constructorilor şi amendând-o cu 100 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici