Patru românce în topul celor mai bune canotoare din lume

Patru sportive române, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Viorica Susanu şi Elena Georgescu, se află în topul celor mai bune zece canotoare din lume în 2007, ocupând poziţiile doi, trei, patru, respectiv cinci în acest clasament întocmit de federaţia internaţională de specialitate.

4 afișări
Imaginea articolului Patru românce în topul celor mai bune canotoare din lume

Patru românce în topul celor mai bune canotoare din lume

Pe primul loc în ierarhia din acest an se află canotoarea germană Kathrin Boron, cu 20 de medalii de aur şi cinci de argint, prima obţinută în 1990 şi ultima în 2007.

Georgeta Andrunache s-a clasat a doua, cu 23 de medalii (17 aur, 5 argint, 1 bronz - prima în 1997, ultima în 2007), urmată de Doina Ignat, cu 27 de medalii (16 aur, 8 argint, 3 bronz - prima în 1991, ultima în 2007), de Viorica Susanu, cu 20 de medalii (14 aur, 4 argint, 2 bronz - prima în 1997, ultima în 2007) şi de Elena Georgescu, cu 19 medalii (13 aur, 5 argint, 1 bronz - prima în 1997, ultima în 2007).

În top sunt selecţionate doar canotoarele active în anul respectiv, care au participat la competiţiile internaţionale de elită şi anume Campionatele Mondiale şi etapele de Cupă Mondială.. În întocmirea clasamentului au fost luate în considerare şi rezultatele all-time de la Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale. Medaliile olimpice au o pondere de trei ori mai mare decât cele mondiale în această ierarhie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici