Pentru prima dată în istorie, fiecare jucătoare de la Cupa Mondială 2023 va primi o primă garantată

FIFA a anunţat vineri că a garantat ca fiecare jucătoare ce va participa la Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 îşi va primi o primă de participare, ceea ce este o decizie fără precedent.

295 afișări
Imaginea articolului Pentru prima dată în istorie, fiecare jucătoare de la Cupa Mondială 2023 va primi o primă garantată

Pentru prima dată în istorie, fiecare jucătoare de la Cupa Mondială 2023 va primi o primă garantată

FIFA va acorda premii în valoare de 110 milioane de dolari celor 32 de echipe participante, ceea ce reprezintă o creştere de aproape patru ori faţă de cele 30 de milioane de dolari din 2019, alocate pentru 24 de echipe.

Fiecare jucătoare din noul sistem are garantată o primă de 30.000 de dolari, în timp ce membrele echipei câştigătoare vor încasa 270.000 de dolari fiecare - este pentru prima dată când jucătoarele vor primi o primă garantată la o Cupă Mondială.

Se aşteaptă ca FIFA să distribuie 152 de milioane de dolari celor 32 de echipe, sumă care include fonduri bazate pe performanţă (110 milioane de dolari), programul de beneficii pentru cluburi (11,5 milioane de dolari) şi bani de pregătire (30,7 milioane de dolari).

Echipa câştigătoare urmează să primească 10,5 milioane de dolari, din care 6,2 milioane de dolari vor merge direct la jucători. Totodată, suma rămasă va fi predată federaţiei, pe care FIFA se aşteaptă ca federaţiile naţionale să o reinvestească în programele de fotbal feminin din întreaga piramidă a naţiunii respective.

FIFPro a emis o declaraţie în urma acestei evoluţii, în care se arată astfel: "Confirmarea condiţiilor egale şi a compensaţiei garantate pentru performanţa fiecărui jucător la Cupa Mondială de luna viitoare reprezintă nu numai rezultatul unei acţiuni colective globale extraordinare a peste 150 de jucători ai echipelor naţionale, sub umbrela FIFPRO şi a sindicatelor sale membre; ci şi o negociere constructivă cu FIFA în ultimele luni.

Aceştia au ascultat vocea jucătorilor şi am făcut paşi spre o mai mare echitate de gen în jocul nostru la cele mai înalte niveluri. Moştenirea acestei acţiuni vine dinspre jucători, pentru jucători, atât cei de astăzi, cât şi cei de mâine."

Cupa Mondială feminină FIFA 2023 va începe pe 20 iulie, cu meciul de debut având la star Noua Zeelandă, coorganizatoare, care va întâlni Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici