Peste 1.200 de voluntari implicaţi în orientarea şi informarea publicului în Bucureşti la UEFA 2020

Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS şi Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, finalizează, zilele acestea, procesul de selecţie a peste 1.200 de voluntari implicaţi în organizarea, la Bucureşti, a Campionatului European de Fotbal - UEFA 2020.

607 afișări
Imaginea articolului Peste 1.200 de voluntari implicaţi în orientarea şi informarea publicului în Bucureşti la UEFA 2020

Sursa foto: Mediafaxfoto

În perioada 11-28 iunie, voluntarii vor informa, asista şi oferi servicii de orientare în Bucureşti pentru turiştii participanţi la campionat. Ei se alătură altor 850 de voluntari care asigură asistenţă publicului şi personalului de organizare al UEFA în perimetrul Arenei Naţionale.

În acest sens, în intervalul 26 mai -7 iunie, voluntarii participă la programe de instruire cu formatorii Centrului de Tineret al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS, care, la rândul lor, au fost instruiţi de Volkswagen Mobility Makers. Una din condiţiile obligatorii pentru selecţie este cunoaşterea limbii engleze, la nivel conversaţional.

Voluntarii implicaţi vor beneficia de training de specialitate, certificat de voluntariat emis de UEFA şi echipament special (hanorac, rucsac, şapcă şi tricou cu însemnele UEFA Euro 2020).

Primii 600 de volutari, elevi de liceu, sunt selectaţi din bazinul de voluntari PROEDUS - programul Voluntar Proedus 2.0, care cuprinde 6000 de elevi din Capitală în an pandemic, respectiv 10.000 în afara acestei perioade. Voluntarii PROEDUS, împărtiţi în 20 de grupe a câte 30 de elevi, vor fi instruiţi în aer liber, sâmbătă şi duminică, 29 şi 30 mai, la Palatele Brâncoveneşti.

Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti recrutează 635 de volutari. Voluntarii CTMB sunt recrutaţi prin intermediul unui apel lansat prin intermediul tuturor canalelor media proprii instituţiei şi vor participa la ghidarea şi îndrumarea spectatorilor în ziua desfăşurării meciurilor. Aceştia vor fi instruiţi în perioada 26 mai – 07 iunie 2021, atât la sediul CTMB, cât şi în mediul online.

Pe stadionul Arena Naţională se vor juca trei meciuri din grupe şi unul din optimile de finală: Austria – Macedonia de Nord, pe 13 iunie; Ucraina - Macedonia de Nord, pe 17 iunie şi Ucraina şi Austria, pe 21 iunie. Se ca juca şi un meci din optimile de finală, pe 28 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici