Pierre Webo spune că a primit mesaje insultătoare din România. Fostul internaţional a avut nevoie de ajutorul unui medic pentru a putea dormi după incidentul rasist în care a fost implicat Sebastian Colţescu

  • Antrenorul asistent al Basaksehir Istanbul, Pierre Webo, spune că 8 decembrie 2020 va rămâne în istorie ca o dată semnificativă în lupta fotbalului împotriva rasismului.
  • Jucătorii lui Basaksehir şi Paris St-Germain au ieşit de pe teren în timpul jocului de marţi din Liga Campionilor, după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat că s-a referit la Webo prin culoarea pielii sale.
112835 afișări
Imaginea articolului  Pierre Webo spune că a primit mesaje insultătoare din România. Fostul internaţional  a avut nevoie de ajutorul unui medic pentru a putea dormi după incidentul rasist în care a fost implicat Sebastian Colţescu

Pierre Webo spune că a avut nevoie de ajutorul unui medic pentru a putea dormi după incidentul rasist în care a fost implicată brigada românescă

Webo, în vârstă de 38 de ani, a declarat că zilele de la incident au fost „cele mai dificile” din cariera sa. El a adăugat că a avut nevoie de ajutorul unui medic pentru a dormi în noaptea incidentului.

Fostul internaţional din Camerun, Webo, l-a acuzat pe cel de-al patrulea oficial, Sebastian Coltescu, că l-a jignit referindu-se inutil la culoarea pielii sale, în loc să se refere la el pe nume.

El a declarat pentru BBC Sport: "După părerea mea, 8 decembrie. Va fi amintit".

Jocul, care a fost abandonat după 14 minute cu scorul 0-0, a reluat miercuri cu o nouă brigadă de arbitri.

Ambele echipe şi oficialii au purtat tricouri cu mesajul „Nu rasismului”.

Webo, care a petrecut opt ​​ani din cariera sa de jucător în La Liga la Osasuna şi Mallorca, a spus că a primit mult sprijin atât din interiorul, cât şi din exteriorul fotbalului, precum şi câteva mesaje cu insulte din România.

„Aceste zile au fost cele mai dificile din cariera mea”.

Uefa spune că acheta este în desfăşurare, dar nu aşteaptă un rezultat înainte de Crăciun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici