Platini cere UE să protejeze fotbalul de pariurile ilegale

Preşedintele UEFA Michel Platini a făcut, vineri, apel la oficialii europeni să profite de liberalizarea pariurilor sportive pe teritoriul Uniunii Europene (UE) pentru a proteja fotbalul de pariurile ilegale din Asia.

8 afișări
Imaginea articolului Platini cere UE să protejeze fotbalul de pariurile ilegale

Platini cere UE să protejeze fotbalul de pariurile ilegale (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Avem ocazia incredibilă ca în următoarele săptămâni sau luni să profităm de liberarizarea pariurilor în Europa. Înainte, pariurile erau supravegheate de stat, dar acum oricine le poate organiza ... Astăzi, cele mai multe pariuri ilegale provin din Asia sau China", a spus Platini, într-o conferiţă a Consiliului Europei privind etica în sport, la Atena.

Preşedintele forului european consideră că că pariurile ilegale reprezintă o adevărată problemă care afectează sportul pe plan mondial.

"Pariurile cinstite din Europa, dar care sunt făcute prin intermediul paradisurilor fiscale, reprezintă o problemă. Spiritul sportului este afectat de pariuri, care constituie un adevărat flagel pentru fotbal".

În altă ordine de idei, fostul căpitan al naţionalei Franţei a reamintit că UEFA nu are nicio jurisdicţie în acest domeniu şi, prin urmare, solicită crearea unei "poliţii europene pentru sport", care să se ocupe de problemele legate de rasism şi xenofobie.

De asemenea, Platini a confirmat că UEFA va propune la următorul său congres punerea la dispoziţia federaţiilor a unui sistem de avertizare cu privire la eventualele nereguli în pariurile pe meciuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici