Poli Iaşi a dat în judecată Consiliul Judeţean pentru a obţine anularea executării silite

Clubul Poli Iaşi a dat în judecată Consiliul Judeţean Iaşi, pentru a putea obţine anularea executării silite şi deblocarea conturilor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, preşedintele grupării, Cristian Stărică.

13 afișări
Imaginea articolului Poli Iaşi a dat în judecată Consiliul Judeţean pentru a obţine anularea executării silite

Poli Iaşi a dat în judecată Consiliul Judeţean pentru a obţine anularea executării silite (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În data de 19 octombrie 2009, preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, a dispus poprirea conturilor clubului de fotbal, iar Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a avut calitatea de terţ poprit. Această decizie a venit în urma datoriei pe care consilierii judeţeni au considerat că Poli Iaşi o are în urma contractului de asociere în participaţiune încheiat în 2006. CJ Iaşi şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile. Cei de la CJ trebuiau să dea clubului 100.000 de lei după semnarea contractului, însă aportul de capital a venit în două tranşe, de câte 50.000 de lei, la o diferenţă de şase luni. Exista posibilitatea rezoluţiunii contractului fără intervenţia instanţei de judecată, însă reprezentanţii judeţului au ignorat complet acest aspect. În aceste condiţii, am acţionat în instanţă Consiliul Judeţean pentru anularea executării silite", a spus Stărică.

Oficialul formaţiei ieşene a mai adăugat că, potrivit contractului din 2006, clubul trebuia să returneze banii numai dacă nu obţinea profit din vina sa, lucru care nu s-a întâmplat: "Nu s-a dovedit până acum culpa noastră în acel contract. Ba mai mult, dacă există vreo culpă, aceea este a Consiliului Judeţean, care a înţeles să transfere aportul la şase luni de la încheierea contractului".

Potrivit contractului de asociere în participaţiune încheiat în 2006 între clubul Poli Iaşi, Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, ultimele două instituţii se obligau să vireze grupării din Dealul Copoului suma de 300.000 de lei, respectiv 100.000 de lei, cu obligaţia formaţiei ieşene să returneze banii în cazul în care nu obţinea profit din culpa sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici