Polonia, prima semifinalistă a Campionatului Mondial de handbal feminin

Echipa de handbal feminin a Poloniei, care a eliminat România în optimi, este prima semifinalistă a Campionatului Mondial din Serbia, după ce a eliminat, miercuri, în sferturile de finală ale competiţiei, formaţia Franţei.

435 afișări
Imaginea articolului Polonia, prima semifinalistă a Campionatului Mondial de handbal feminin

Polonia, prima semifinalistă a Campionatului Mondial de handbal feminin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Polonia, care a eliminat România în optimi, a învins Franţa cu scorul de 22-21 (11-8).

Miercuri seară sunt programate şi celelate meciuri din sferturile de finală, între Ungaria-Brazilia, Germania-Danemarca şi Norvegia-Serbia.

Naţionala României a fost eliminată, duminică seară, în optimile de finală de Polonia, cu scorul de 31-29 (13-17).

România a încheiat anterior grupa D preliminară pe locul doi, rezultatele sale fiind următoarele: 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia, 23-26 cu Germania, 21-17 cu Ungaria şi 29-23 cu Cehia. Calificarea în sferturi a fost obiectivul echipei antrenate de Gheorghe Tadici.

Echipele eliminate în optimile de finală au încheiat participarea la CM, la care nu se mai joacă meciuri de clasament final, exceptând President Cup, pentru locurile 17-24, care a desemnat ierarhia, după cum urmează: 17. Tunisia, 18. China, 19. Argentina, 20. Congo, 21. Paraguay, 22. Algeria, 23. Republica Dominicană şi 24. Australia.

Semifinalele CM vor avea loc vineri, în timp ce finalele pentru medalii sunt programate duminică, toate meciurile urmând să aibă loc la Belgrad.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici