Video Popescu: Şi alţi fotbalişti din echipa naţională vor fi acuzaţi că au fost informatori

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că şi alţi fotbalişti din echipa naţională vor fi acuzaţi în presă că au fost în trecut informatori ai Securităţii, dar a refuzat să-i nominalizeze.

31 afișări

"Am vorbit ieri cu o persoană care mi-a spus că o să apară şi alte nume cu astfel de probleme. Fotbalişti din echipa naţională. Nu pot să dezvălui sursa, dar cu cine am vorbit mi-a spus: «Gică eşti tu, apoi urmează şi X şi Y»", a explicat fostul jucător.

Popescu susţine că acuzele la adresa sa nu au apărut în momentul în care a candidat pentru prima dată la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal pentru că atuncu nu era considerat "aşa de periculos".

"Este o chestiune livrată ce a apărut azi în presă. Sunt sigur pentru că a apărut în acelaşi timp în mai multe cotidiene. E prea mare conicidenţa să apară aceste note acum, când eu am lăsat de înţeles că mă gândesc să candidez din nou la preşedinţia FRF. Eu am conştiinţa foarte împăcată, nu împăcată. Sunt lucruri extraordinar de urâte care s-au scris. Şi mă duce gândul la interesul cuiva de a-mi strica imaginea, pentru că are legătură cu faptul că aş dori să candidez. Nu ştiu dacă acea persoană este din fotbal. Poate la prima candidatură nu eram considerat aşa de periculos şi de aceea n-au apărut astfel de lucruri. Dar nu vreau să se înţeleagă că eu cred că Federaţia stă în spatele acestor lucruri", a adăugat Gheorghe Popescu.

Cotidianul Adevărul a notat, în ediţia de luni, că Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu".

"De-a lungul unei perioade de aproximativ trei ani, «numitul Popescu Gheorghe» a scris nouă rapoarte informative, printre cei vizaţi fiind fostul fotbalist şi actualul antrenor Emil Săndoi, dar şi fostul antrenor al «Craiovei Maxima», Constantin Oţet", a precizat Adevărul, despre rapoartele fotbalistului, alias "colonelul Petrescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici