Premieră în Arabia Saudită, se înfiinţează o ligă feminină de fotbal

Arabia Saudită va lansa primul campionat intern de fotbal feminin. Este un gest menit să mai reducă din restricţiile ce încă se aplică femeilor în regatul care este foarte conservator, relatează CNN.

93 afișări
Imaginea articolului Premieră în Arabia Saudită, se înfiinţează o ligă feminină de fotbal

Premieră în Arabia Saudită, se înfiinţează o ligă feminină de fotbal

Până de curând femeilor din Arabia Sudită le era interzis să participe la sporturi în public. La presiunea organizaţiilor internaţionale din diferite sporturi, Arabia Saudită a permis partiparea femeilor la competiţii sportive.
În 2012 la presiunea Comitetului Olimpic pentru egalitatea de genuri, Regatul, a acceptat să trimită o atletă la Jocurile Olimpice din Londra.
Noua liga feminină de fotbal ar fi un mare pas înainte în acest proces de eliminarea a discriminărilor de gen în sport.
Premiile totale vor însuma 133,251$, iar majoritatea meciurilor se vor disputa în Riad, Djedda şi Dammam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici