Premieră în fotbalul european: O femeie va arbitra Supercupa UEFA | FOTO

Reprezentanţii UEFA au anunţat vineri, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, că Supercupa UEFA va fi arbitrată de Stephanie Frappart (35 de ani), prima femeie care va arbitra una dintre cele mai mari competiţii fotbalistice.

114 afișări
Imaginea articolului Premieră în fotbalul european: O femeie va arbitra Supercupa UEFA | FOTO

Premieră în fotbalul european: O femeie va arbitra Supercupa UEFA | FOTO

Nu este prima competiţie importantă pe care franţuzoaica o arbitrează. În iulie, Frappart a condus partida din finala feminină a Cupei Mondiale, desfăşurată între Statele Unite ale Americii şi Olanda.

Ea va conduce o brigadă de arbitri alcătuită doar din femei. Frappart va fi acompaniată de franţuzoaica Manuela Nicolosi şi irlandeza Michelle O'Neill.

”Am spus în nenumărate rânduri că potenţialul fotbalului feminin nu are limite şi sunt încântat că Stephanie Frappart a fost desemnată să oficieze Supercupa UEFA, alături de arbitrii săi asistenţi, Manuela Nicolosi şi Michelle O'Neill”, a spus preşedintele UEFA Aleksander Ceferin.

Partida pentru Supercupa UEFA se va disputa între câştigătoarea Champions League, Liverpool, şi câştigătoarea Europa League, Chelsea şi va avea loc miercuri, 14 august.

Frappart nu este prima femeie care va arbitra o competiţie UEFA. Nicole Petignat a arbitrat trei meciuri din calificările Cupei UEFA, între 2004 şi 2009.

Taguri:
uefa,
chelsea,
liverpool

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici