Premiere în istoria Jocurilor Olimpice

Primele femei au participat la Jocurile Olimpice la cea de-a doua ediţie a competiţiei, la Paris, în 1900, în timp ce primul Sat Olimpic a fost amenajat 12 ani mai târziu, la a cincea ediţie a JO de vară, la Stockholm.

488 afișări
Imaginea articolului Premiere în istoria Jocurilor Olimpice

Premiere în istoria Jocurilor Olimpice

Steagul cu cinci cercuri şi jurământul olimpic au fost inaugurate în 1920, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Anvers, a şaptea ediţie a competiţiei.

La JO-1928 de la Amsterdam (ediţia a IX-a) a fost introdusă flacăra olimpică, iar podiumul de premiere patru ani mai târziu, la JO-1932 de la Los Angeles (ediţia a X-a).

Prima Olimpiadă televizată a fost cea de la Roma, din 1960 (ediţia a XVII-a), iar controlul antidoping la JO s-a introdus abia în 1968, la Mexico City (ediţia a XIX-a).

La JO-1976 de la Montreal s-a înregistrat o situaţie inedită, fiind pentru prima dată când ţara gazdă nu a câştigat nicio medalie de aur. Tot atunci, la gimnastică s-a acordat prima notă maximă, 10, româncei Nadia Comâneci, chiar dacă tabela electronică a arătat nota 1.00.

Cele mai puţine ţări, 12, au participat la Jocurile Olimpice de la Saint Louis din 1904. La Mexico City, în 1968, au participat pentru prima dată peste o sută de ţări, mai exact 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici