Presa turcă: "Ultimul împărat, Luce", "Regele Istanbulului, Lucescu", "Profesorul fotbalului"

"Ultimul împărat, Luce", "Regele Istanbulului, Lucescu", "Profesorul fotbalului" sunt câteva titluri ale unor articole apărute în presa turcă, joi, la câteva ore după victoria, cu scorul de 2-1, înregistrată de echipa Şahtior Doneţk în finala Cupei UEFA, cu Werder Bremen.

16 afișări
Imaginea articolului Presa turcă: "Ultimul împărat, Luce", "Regele Istanbulului, Lucescu", "Profesorul fotbalului"

Presa turcă: "Ultimul împărat, Luce", "Regele Istanbulului, Lucescu", "Profesorul fotbalului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimul împărat, Luce", a titrat cotidianul Akşam, care scrie că Mircea Lucescu şi-a adăugat în palmares Cupa UEFA, alături de Supercupa Europei câştigată cu Galatasaray.

Jurnalul Star a intitulat articolul despre finala din acest an a Cupei UEFA "Regele Istanbulului, Lucescu". "Ultima Cupă UEFA este a vechiului nostru prieten Lucescu", a notat Star.

"Cu respect, pentru Lucescu", scrie Milliyet. "Lucescu a venit prima dată la Istanbul la prima deţinătoare din Turcia a Cupei UEFA (Galatasaray). Ieri (n.r. - miercuri), el s-a despărţit de Istanbul ca ultim campion UEFA. Respectele noastre", menţionează sursa citată.

"Amprenta lui Lucescu!", a titrat cotidianul sportiv Fanatik. "După ce a plecat din Turcia, când a preluat pe Şahtior Doneţk, în 2004, dacă ar fi spus cineva că această echipă va câştiga o cupă europeană, probabil că acea persoană ar fi fost luată în derâdere. Mircea Lucescu, cu o echipă creată de el, a realizat o performanţă istorică. Lucescu a îmbinat experienţa sa cu dinamismul echipei, care are o medie de vârstă de 23 de ani, şi şi-a pus semnătura asupra unei «Revoluţii portocalii». De fapt, antrenorul român nu doar a semnat, şi-a pus ştampila", se precizează în Fanatik.

"Profesorul fotbalului" este titlul unui alt articol din Fanatik. "Profesorul Lucescu a arătat întregii lumi echipa Şahtior, care era cunoscută doar în Ucraina", scrie Fanatik.

"Luce a cucerit acum Kadikoy-ul", a titrat cotidianul Sabah, făcând referire la faptul că finala Cupei UEFA a avut loc pe stadionul "Şukru Saracoglu" din cartierul Kadikoy.

"Ultima cupă, a lui Luce", a titrat şi jurnalul Vatan. "Lucescu a făcut câştigătoare a Cupei UEFA o echipă care, în urmă cu câţiva ani, nu era cunoscută în afara Ucrainei. În plus, a obţinut acest trofeu în Turcia! Oare va accepta, după această reuşită, oferta unui club din Turcia? Sau îl va lăsa Ahmetov să plece? Vom vedea..", scrie Vatan.

Echipa ucraineană Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a câştigat Cupa UEFA, învingând, miercuri, după prelungiri, scor 2-1 (1-1, 1-1), formaţia germană Werder Bremen, în finala disputată pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici